Sünnette Hijyen Önemli

Sağlık Yayın: 04 Haziran 2008 - Çarşamba - Güncelleme: 04.06.2008 02:38:33
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bakırköy Belediyesi tarafından beşincisi düzenlenecek olan sünnet şölenine katılacak çocukların sünnet edilmelerine başlandı. Bakırköy’deki özel hastanelerde sünnet edilecek olan çocukların ilk sünnetinde Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen kirvelik yaptı. Özel Yaşar Hastanesinde sünnet olan 5 yaşındaki Ensar Faruk Cebeci’nin sünnetinde bulunan Ünalerzen, sağlıkta hijyenin önemine değinerek “Düzenlediğimiz sünnet şöleni öncesi bu yıl yaklaşık 300 çocuğumuzu özel hastanelerde sünnet ettireceğiz. Daha sonra çocuklarımıza sünnet kıyafetlerini dağıtacağız, Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret edecekler ve 10 Haziran’da da 5 yıldızlı Nix Hotel’de sünnet şölenlerini yapacağız. Sünnetlerde dikkat ettiğimiz husus da çocuklarımızı hastane ortamında sünnet ettirmektir. Bakırköy ilçemizdeki 5 özel hastanemiz( Yaşar, Ethica İncirli, Acıbadem, İnternational ve Çamlık) hiçbir ücret almadan bu yıl da sünnetleri gerçekleştiriyor. Sağlıklı ortamlarda sünnet edilmeleri en önem verdiğimiz konudur. Bakırköy’e yakışır sağlıklı sünnet yapmaya önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz” dedi.

Toplu Sünnet Sakıncalı

Uzman hekimler de doğru sünnetin nasıl yapılması gerektiğini  de uygulamalı olarak gösterdiler. Konuyla ilgili bir açıklama yapan, Yaşar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Hilmi Çebi ” Doğru sünnetin yapılabilmesi için öncelikle steril ortamda yapılması gerekmektedir. Bir de özellikle spastik çocuklarda çok dikkat edilmesi gereken bir husus da uzman doktorlar tarafından sünnetlerinin yapılmasıdır. Spastik çocuklarda idrar penisin altından çıkmakta ve öncelikle bunun düzeltilmesi gerekiyor. Ehli olmayan sünnetçilerin yaptığı sünnet ömür boyu fiziksel ve psikolojik travmalara yol açabiliyor. Ailelere önerim kesinlikle çocukları toplu sünnet ettirmeyin. Enfeksiyon kapma riskleri çok fazla” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.