ÇAĞDAŞ YAŞAM’DAN MEZUNİYET TÖRENİ

Eğitim Yayın: 05 Mayıs 2008 - Pazartesi - Güncelleme: 05.05.2008 21:17:57
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen ” Atatürk devrimleri maalesef günümüzde tehlike altındadır. Bunun için genç arkadaşlarımızı zor görev bekliyor. Bizim kuşağımız Atatürk devrimlerinin evrimini sürdüremedi. Evrim sürecinin başında da köy enstitüleri geliyordu. 1950 yılında köy enstitülerinin kapatılmasıyla karşı devrim ilk zaferini kazandı. Ve böylece Atatürk devrimlerinin evrimi sona erdi.  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin mezuniyet törenlerini bu yüzden çok önemsiyorum. Burada gördüğüm genç arkadaşlarımın hepsinde köy enstitüleri ruhu görüyorum. Bundan sonra gideceğiniz yerlerde sayılarınızı çoğaltacağınızı umuyorum ve sizlere güveniyorum. Bizim yapamadıklarımızı yapacağınızı biliyorum” dedi.

 

Mücadeleyi Sürdürmeliyiz

67 öğrencinin içinde 20 tıp fakültesi, 8 hemşirelik fakültesi öğrencisinin de olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Ç.Y.D.D. Genel Başkanı Türkan Saylan

“Geleceğe mezun olacak öğrencilerimiz sayesinde güvenle adım atıyoruz. Biz burs verdiğimiz öğrencilerden sadece özgür olmalarını istiyoruz. Karşılık beklemeden tüm şubelerimiz burs vermeye devam edecektir. Tüm kazancımız Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş, demokratik temellerini korumak ve geliştirmeyi kendine ilke edinmiş gençlerimizi yurdun pek çok köşesine dağıtıyor  olmamızdır. Gittiğiniz yerlerde herkesin eşit olduğunu söylemek görevinizdir. Türkiye’de 1 milyon kızımız okula gitmiyor, 5 milyon kadınımızın okur-yazarlığı yok. Bunlar için hepimiz mücadele etmeliyiz” dedi.

 

Öğrenciler ant içti

Ç.Y.D.D. Bakırköy Şube Başkanı Gülser Alpaslan’ın da katıldığı törende Mezun öğrenciler adına konuşan Mustafa Uysal ” Ülkemiz batı biletiyle Tahran’a götürülmeye çalışılmaktadır. Bizim biletimizin gideceği tek yer çağdaş, uygar bir şehir olmalıdır. Tahran olmamalıdır. Vatanını seven gönüllüler ordusu olan bizler Atatürk ilke ve inkılaplarını korumaya ant içiyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.