Engellilere bilgisayarına kavuştu

Eğitim Yayın: 13 Haziran 2008 - Cuma - Güncelleme: 13.06.2008 09:06:40
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Ataköy’de 7-8. Kısımda Bakırköy Kaymakamlığı tarafından verilen binada iki yılı aşkın süredir hizmet veren İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED) okul çağındaki çocukların bilgisayar programlarını kullanması için yeni bilgisayarlara ihtiyaç duyduklarını Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin’e iletti. Talebi değerlendiren Kaymakam Şahin, proje hazırlattı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından proje doğrultusunda 10 adet bilgisayar ve LCD monitör alındı.

Desteğimiz sürecek

Bilgisayarlar, Kaymakam Şahin tarafından İED Başkanı Viki Özromano’ya teslim edildi. Engellilerin her anlamda yanlarında olduklarını belirten Kaymakam Şahin, “Bir engellinin sosyal hayata uyum sağlaması için engellilerin de diğer bireyler gibi günümüze uygun eğitim fırsatlarından yararlanması gerekiyor. Bilgisayar çağındayız artık bir işitme engelli rahatlıkla bilgisayar kullanıyor hatta bu sektörde istihdam bile ediliyor. Demek ki artık engelliler balık tutmasını da öğreniyor. Başta İED olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarının engelliler için yaptığı tüm faaliyetleri ilçemizde hep destekledik. Desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Siyasiler’de destekledi

İED Başkanı Viki Özromano da işitme engelli çocuklar adına Kaymakam Şahin teşekkür ederek, şunları söyledi: “Onların gözlerindeki sevinci görünce yaptıklarımızın ne kadar da onurlu bir iş olduğuna anlıyoruz. Çocuklarımız, bu bilgisayarlar sayesinde grafik tasarım programlarını öğrenip, bilgisayar bilgilerini daha da ilerletme fırsatı elde edecekler” dedi. Bilgisayarların işitme engellilere teslimi sırasında kaymakam Şahine’e Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Mahmut Gürcan ve Yönetim kurulu Üyesi Hasan Kaptan eşlik etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.