Bağış yarışına girdiler

Sağlık Yayın: 13 Haziran 2008 - Cuma - Güncelleme: 13.06.2008 09:40:47
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen ve Bakırköy Yaşam Evi Dernek Başkanı Em.Tuğgeneral İdris Koralp’in ev sahipliğinde  yapılan kahvaltıya bölgenin önemli  işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.Yeşilköy’de bulunan ve 2009 yılında hizmete girmesi planlanan Bakyaşam Yaşam Evi, 9 Bin 600 m2  kapalı alana kurulacak ve 2 kişilik 100 odası , 13 tane de suiti bulunacak. Yaşam Evi’nde yaşlılarımızın ömürlerinin kalan bölümlerini rahat ve huzur içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla sauna, spor salonu, konferans salonu, hobi odaları, hasta bakım üniteleri, masaj salonu,termal havuz, yüzme havuzu yer alacak.

Desteğe ihtiyacımız var

Kahvaltıda hayırsever işadamı ve sivil toplum örgütü temsilcilerine yönelik bir konuşma yapan Bakırköy Yaşam Evi Dernek Başkanı İdris Koralp,” Yaklaşık 7 milyon YTL’ye mal olması planlanan Yaşam Evi’mize bugüne kadar 2.5 milyon YTL harcanmıştır. İnşaatın da %30’unu 14 aylık süre içerisinde tamamladık. 4.5 milyon YTL’ye daha ihtiyacımız var” dedi. Koralp’in konuşmasının ardınsan kürsüye gelen Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen “Bakırköy, diğer ilçelerimize göre demografik yapısı çok farklı bir ilçe. 216 bin nüfusumuzun 60 bini 50 yaş üzeri.Yaşlılarımızın bulundukları yerlerde yaşamlarının kalan kısmını sürdürmesi için mahalle içinde yaşam evi yapıyoruz. Bakırköy’ün ince insanları, inşaatımızın kalan ince işlerini halledeceklerini umuyorum. Benim tek dileğim önümüzdeki yaz, burada yaşlılarımızla beraber kahvaltı yapmak. Bunun için tüm işadamlarımız ve sivil toplum örgütlerinin desteklerini bekliyoruz. Yaşam evi’ni 1 yıllık süreçte mutlaka tamamlayacağız. Burada bulunmayan hayırseverlerin de yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Emniyet müdüründen bir maaş

Ünalerzen’in konuşmasının ardında bağış yarışına giren iş adamları kürsüye gelerek 500 bin YTL’lik bağışta bulunacaklarını açıkladılar. Yapılan bağışlar sonrasında yaşam evi’nin bitmesi için 4 milyon YTL  ihtiyaç kaldı.Yaşam evi’ne kahvaltıda Süleyman Çetinsaya 150 bin YTL,Beyaz İnşaat 75 bin YTL, Uzman İnşaat ve ortakları 200 bin YTL, Bakırköy Emniyet Müdürü Olcay Balaban 1 maaş, Meclis Üyesi Ziya Çıkıt 1.500 YTL, Lütfü Özkök 50 bin YTL, Temel Aptik yaşam evi’nin tüm fayanslarını ve işçiliğini, Marev Bakırköy Şubesi, Oyakbank Bakırköy Şubesi,Çınar Lions Kulübü, Bakırköylü Muhtarlar da miktarlarını sonra belirlemek üzere bağışta bulundular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.