Dileği Gerçekleşmeden Aramızdan Ayrıldı

Yaşam Yayın: 25 Temmuz 2008 - Cuma - Güncelleme: 25.07.2008 06:25:10
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Evinde geçirdiği bir kaza sonucunda kalça kırığı nedeniyle hastanede tedavi gören Türkiye’nin önde gelen tiyatro sanatçısı Suna Pekuysal yaşamını yitirdi. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Pekuysal, İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan ve Bale Bölümü'nde öğrenim görürken, 1949 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun çocuk bölümünde Kadri Ögelman'ın 'Artist Aranıyor' adlı oyunuyla ilk kez sahneye çıktı. Asıl adı Suna Belener olan 1933 doğumlu sanatçı 1964 yılında gazeteci Ergun Köknar ile evlendi. Oğulları Sait Ali Köknar’da 1973 yılında dünyaya geldi. En büyük dileği 'Tiyatro sahnesinde yaşama veda etmek' olan sanatçı ne yazık ki bu dileğine kavuşamadan tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Kliniği'nde kalp yetmezliği sonucu yaşama veda etti.

 

Alkışlarla Son Yolculuğunu Yaptı

14 yıl boyunca Tiyatro oyunu Lüküs Hayat'da rol alan 73 yaşındaki sanatçı bu oyun sonrasında da tiyatrodan emekli olmuştu. ”Sanatçının emeklisi olmaz”. Diyen Suna Pekuysal 53 yıllık sanat yaşamında 250 oyunda, 100 filmde rol aldı. Suna Pekuysal için ilk tören Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde düzenlendi. Törenin ardından Pekuysal'ın cenazesi alkışlar arasında Reşat Nuri Sahnesi'nden alınarak  Ataköy 5. kısım camiine getirildi. Kılınan cenaze namazı sonrasında sanatçının cenazesi alkışlarla cenaze arabasına koyularak Mevlana Kapı Mezarlığında aile kabristanlığına defnedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı. Ataköy 5. Kısım camiinde kılınan cenaze namazında Tiyatro ve sinema camiası ve siyasilerden de yoğun ilgi vardı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.