Küçükçekmece Belediye Polikliniği Halkın Hizmetinde

Sağlık Yayın: 17 Ağustos 2008 - Pazar - Güncelleme: 17.08.2008 10:13:09
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Poliklinikte, yardıma muhtaç ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların muayeneleri de gerçekleştiriliyor. Muayene sonrası gerekli görülen durumlarda ilaç yardımı yapılıyor. Röntgen çekiminin de gerçekleştirildiği belediye polikliniğinde tam kan sayımı, açlık kan şekeri, demir, kolesterol testleri, idrar kültürü, boğaz kültürü başta olmak üzere hormon testi dışında her türlü tahlil yapılabiliyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerine devam eden Küçükçekmece Belediyesi polikliniğinde, üç doktor, biyokimya uzmanı, radyoloji uzmanı, mikrobiyoloji uzmanı ve biyolog görev yapıyor.

Gezici Röntgen Ve Sağlık Tarama Aracı Hizmette

Aynı zamanda, Küçükçekmece Belediyesi Gezici Röntgen ve Sağlık Tarama Aracı da hizmete girdi. Gezici Röntgen Tarama Aracı'nda ilk olarak gıda satışı yapan ve halkla iç içe olan esnafların röntgen filmleri çekiliyor, sağlık taraması gerçekleştiriliyor. Esnafa yönelik taramalarının tamamlanmasının ardından, Şahintepe, Kayabaşı, Altınşehir başta olmak üzere Küçükçekmece’nin kuzey bölgesinde bulunan mahallelerde belirlenen program dahilinde sağlık taramaları yapılmaya devam edecek. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların, ücretsiz olarak muayene edildiği gezici sağlık aracında doktor, biyolog ve röntgen teknisyeninden oluşan sağlık personeli görev yapıyor. Muayeneler sonrası ihtiyaç duyulması durumunda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara ilaç yardımı da yapılıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.