Sancaktepe'den iş garantili kurs

Eğitim Yayın: 19 Mayıs 2009 - Salı - Güncelleme: 19.05.2009 16:04:35
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sancaktepe Belediyesi, İş ve İşçi Bulma Kurumu ile bir protokol imzalayarak ilçedeki işsiz 2 bin gençi kapsayan iş garantili kurs başlattı. Sigortaları yatırılacak olan kursiyerlere altı ay süre ile 330 TL maaş da verilecek

İİstanbul'un yeni kurulan belediyelerinden Sancaktepe Belediyesi, Türkiye'nin en büyük sorunu olan işsizlik meselesinin çözümüne katkı sağlamak için İstanbul İş ve İşçi Bulma Kurumu ile ilçedeki 2 bin gence iş imkanı sağlayacak bir protokol imzaladı. Proje ile Sarıgazi'deki ilkokul mezunu 15 yaşın üzerindeki gençler 6 ay süreyle mesleki eğitime tabi tutularak, ilçedeki sanayi kuruluşlarında istihdam edilecek. İş ve İşçi Bulma Kurumu kurs süresince kursiyerlere 330 TL maaş vererek sigortalarını da ödeyecek. Proje ile ilgili gazetemize açıklama yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, işsizliğe alternatif çözüm arayan merkezi hükümetin işsizlikle mücadele için 200 milyon TL tutarında bir fon ayırdığını belirterek, İstanbul'a da bu fondan yüzde 25 nispetinde yararlanma imkanı getirildiğini söyledi. Erdem, 'Biz de hızlı hareket ederek bu fondan faydalanan ilk belediye olduk' dedi.

ÖĞRETMENE DE EK GELİR

Kursiyerlerin eğitim alacağı branşlar belirlenirken ilçedeki 600'ün üzerindeki sanayi kuruluşunun taleplerinin göz önünde bulundurulduğunu belirten Erdem şunları kaydetti: "Uygulama ile ilçedeki meslek liselerinde görev yapan öğretmenler de ek iş imkanı bulacak. Kurslar hafta sonları ve mesai saatleri dışında verilecek. Kurslara gençlerden fazla talep gelmesi halinde ilçedeki çok programlı liselerin kapıları da kurs için açılacak.' Gençlere ilk etapta bilgisayar donanım ve yazılımı, elektronik haberleşme, kaynakçılık, tekstil ön muhasebe ve sekreterlik konusunda eğitim verilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.