Öğrenciler Sertifikalarına Kavuştu

Eğitim Yayın: 22 Nisan 2010 - Perşembe - Güncelleme: 22.04.2010 20:19:57
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Bizim Halk’a Sosyal Kalkınma Programı’na dahil olan gençlerin yaratıcılık ve girişimciklerini hedefleyen ‘Gençliğin Renkli Yüzü’ projesi kapanış toplantısı 19 Nisan Pazartesi günü Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın, Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Gözükara, sanatçı Sami Aksu ile birlikte Kadriye Moroğlu ve Tasev Ayakkabıcılık Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Tören, konuklara izletilen tanıtım filmlerinin ardından ‘Gençliğin Renkli Yüzü’ projesinde yer alan öğrencilerin proje hakkındaki konuşmalarıyla sürdü. Projeyle çok önemli kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan öğrenci Gülşah Kaya, insan hakları, demokrasi ve temel hak ve özgürlükleri konularında bilgi sahibi olduklarının altını çizdi. Projeyle takım çalışmasını ve grup halinde çalışmayı öğrendiklerini de ifade eden Kaya, proje kapsamında verilen eğitimlerin kendilerine çok şey kattığını da belirtti

Gençlik Merkezi Yapılacak

Öğrencilerin konuşmaları ardından  ‘Gençliğin Renkli Yüzü’ eğitimcilerinin de görüşlerini bildirdikleri toplantıda söz alan Başkan Yeniay, “Kendisine güveni olan ve neyi ifade etmek istediğini bilen gençlerimiz olduğunu biliyorum ve bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Bu 14 haftalık eğitim sürecimizi, sürecin öncesini ve bugün gelinen noktayı düşündüğümde anlıyorum ki çok doğru bir yerdeyiz” dedi. Yeniay sözlerini “Şu anda ilçemizde 30 binin üzerinde gencimize ücretsiz olarak eğitim veriyoruz. Eğitim alan öğrencilerimizin büyük bir kısmı ilköğretim çağı öğrencilerimiz. Ve sadece sizin yaşlarınızdaki gençlerimize tam manasıyla hitap edecek bir gençlik merkezimiz olduğunu söyleyemeyiz. Bu manada ‘Gençlik Merkezi’ olarak bir projemiz var. Bunun biran önce hayata geçirilmesinin ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha fark ettim. Sadece spesifik olarak gençlerimize hizmet verebilecek, mimari altyapısıyla ve oradaki fonksiyon kurgusu itibariyle de sizin beklentilerinizi karşılayabilecek bir merkezin olması gerekiyor. Halkalı’da kültürel tesis alanı diye gösterilen bir yerimiz var. Büyük bir kültür merkezi inşa edip sizin kullanımınıza en kısa zamanda sunacağız” şeklinde bitirdi.

Tören, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın ve Arel Üniversitesi Mütevelli Heyeti Kemal Gözükara’nın tebrik konuşmaları ardından sertifika töreniyle son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.