Küçükçekmeceli Öğrenciler Okula Merhaba Dedi

Eğitim Yayın: 24 Eylül 2010 - Cuma - Güncelleme: 24.09.2010 03:51:48
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yaz tatilinin ardından uzun eğitim ve öğretim döneminin ilk zili çaldı. 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılı, Küçükçekmece İMKB Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle açıldı. Okula yeni başlayan miniklerde heyecan, bir üst sınıfa geçen öğrencilerde ise arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğu vardı.

Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen açılışa, yeni dönemin heyecanını yaşayan öğrencilerin ve velilerin yanı sıra, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediyesi BaşkanVekili Enver Şengül, Başkan Yardımcısı Halil Ortaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

Protokol konuşmalarıyla başlayan açılış töreninde, gelecek nesillerin yetişmesinde büyük sorumluluklarının bulunduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca “Geleceğe atılacak adımların şekillenmesinde ve hayata geçirilmesinde üzerimize düşen görevleri, bir önceki eğitim yılında layıkıyla yerine getirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. En büyük rehberimiz yaşadığı çağın ilerisinde fikir üreten ve bu ülkeyi bize emanet eden Başöğretmenimiz Atatürk olacaktır” dedi.

Veliler Oldukça Duyarlılar

Eğitimde başarıya ulaşmak için en önemli şartın, öğretmen, öğrenci ve veli dayanışması olduğunu kaydeden Adem Koca, velileri öğrencileri yarınlara daha iyi hazırlayabilmek için tüm velileri eğitime desteğe davet etti. Başarıda ortak dayanışmanın olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Koca, velilerin, öğrencilerin eğilimlerine olan ilgilerinin önemine dikkat çekti.

Küçükçekmece Belediye Başkanı  Aziz Yeniay adına bir konuşma yapan Başkan Vekili Enver Şengül ise, 2010-2011 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Başarının Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmakla gerçekleşeceğinin altını çizen Şengül, “Siz değerli öğretmenler, öyle bir medeniyetin öyle bir ulusun evlatlarısınız ki, yetiştireceğiniz öğrenciler Türkiye’nin geleceği olacaktır.” diye konuştu. Şengül, öğrencilere de çok çalışmalarını öğütledi. 

Son olarak öğrencilere seslenen Kaymakam Orhan Öztürk de, konuşmasında günün anlam ve önemine değindi. Öğrencilerin hayatlarında dönüm noktası oluşturacak bir dönemin başında olduklarını söyleyen Orhan Öztürk, “Biz bugünkü tüm bilgi birikimimizin, tavır ve davranışlarımızın temelini sizin yaşlarınızda aldık. Bu bakımdan sizlerle şefkatle ve sabırla ilgilenen öğretmenlerimize saygı sevgi duymanızı istirham ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan öğrencilerin sunum ve gösterileri, töreni şölene çevirdi. Okudukları birbirinden güzel şiirlerle dinleyenleri duygulandıran öğrenciler, koro ve halk oyunları gösterileriyle coşturdu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.