BAKGEM'in Yüzde Yüz Başarısı

Eğitim Yayın: 06 Mayıs 2011 - Cuma - Güncelleme: 06.05.2011 01:06:14
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bakırköy Belediyesi tarafından dershaneye gitme olanağı bulamayan öğrenciler için hizmete sunduğu BAKGEM(Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezi)’de ücretsiz üniversiteye hazırlık eğitimi alan 215 öğrencinin tamamı YGS’yi başarıyla geçerek LGS’ye girmeye hak kazandı.

Bakırköy’de verilen eğitimin tüm Türkiye’ye örnek olmasını dilediğini belirten Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen ” Bakırköy’de dershaneye gitme olanağı bulamayan lise 3, lise 4 ve lise mezunu öğrencilerimiz için 2009 yılında BAKGEM’i eğitimci meclis üyemiz Kenan Zülaloğlu’nun büyük özverisiyle hizmete açtık. Kısa süre içerisinde de öğrenci sayımızda ciddi artış yaşadık. Geçtiğimiz yıl merkezimize devam eden 45 öğrencimiz sınava girmiş ve YGS’yi tamamı kazanmıştı. Bu yıl sınava 215 öğrencimiz girdi ve tamamı sınavı kazandı. Geçtiğimiz yıla göre merkezimize devam edip sınava giren öğrencilerimizin sayısı 4 kat artmasına rağmen başarı yine yüzde yüz olmuştur. Başta Kenan Zülaloğlu olmak üzere öğrencilerimize emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu hizmetimizin Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olmasını diliyorum.  Eğer bir tane çocuğumuzun geleceğini bu yolla kurtarabiliyorsak ne mutlu bizlere. “dedi.

 

BAKGEM Başkanı Kenan Zülaloğlu’da ücretsiz eğitimden toplam 450 öğrencinin yararlandığını ifade ederek,” Bu yıl 450 öğrencimizin 215’i sınava girdi. Geri kalanı lise 3 öğrencisi. YGS’yi kazanan öğrencilerimizden 25 tanesi bu performanslarıyla LGS sonucuna göre de ilk yüzdelik dilimlerde olacağını umuyorum. Genel olarak da merkezimize devam eden öğrencilerimizden %80-90 aralığında bir başarı bekliyorum.”şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.