Bağcılarlı Engellilerden 35 Madalya

Spor Yayın: 26 Eylül 2011 - Pazartesi - Güncelleme: 26.09.2011 00:51:13
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Samsun’da gerçekleştirilen Engelliler Türkiye Şampiyonası’na katılan Bağcılar Belediyesi Engelliler Kulübü 13’ü altın olmak üzere toplam 35 madalya kazandı. Bağcılarlı sporcular, gülle, disk ve cirit atma ile tekerlekli sandalye koşularında birbirleriyle yarıştı.

 

Samsun’da yapılan Engelliler Türkiye Şampiyonası’na katılan Bağcılar Belediyesi Engelliler büyük başarılarla Bağcılar’a döndü. Hafta sonu gerçekleştirilen Şampiyonaya 13 sporcuyla katılan Bağcılar Belediyesi Engelliler Takımı 15 altın, 12 gümüş ve 8 bronz madalya kazandı. Toplam 35 madalya kazanarak turnuvanın en başarılı takımı olurken, daha önce Atina Olimpiyatlarına katılarak Türkiye’yi temsil eden Ömer Cantay, 100 ve 200 metre tekerlekli sandalye koşusunu ilk sırada tamamladı. Birol Kamar, 400, 800 ve 1500 metre tekerlekli sandalye koşularının şampiyonu oldu.

Bayanlar tekerlekli sandalye koşusunda ise T54 Hamide Kurt 200 ve 800 metre koşularının şampiyonu olurken, Zübeyde Süpürgeci 400 metre koşusunu birinci tamamlayarak altın madalya kazandı.

GÜLLE VE DİSK ATMA ŞAMPİYONLARI DA BAĞCILAR’DAN…

Bağcılarlı sporcular gülle ve disk atma kategorilerinde de birinciliği kimseye kaptırmadı. F46 kategorisinde mücadele eden Hamza Doğan, Gülle ve Disk atma Türkiye şampiyonu olurken, cirit atma da Türkiye üçüncüsü oldu. F54 kategorisinde ise Mahmut Çarkçı, Gülle ve disk atma Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Çarkçı, cirit atmada ise Türkiye ikincisi oldu.

ÇAĞIRICI: GÜVENİMİZİ BOŞA ÇIKARMADILAR

Türkiye Şampiyonası’ndan büyük başarılarla dönen engelli sporcuları tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Biz, sporcularımıza her zaman güvendik ve onlar da katıldıkları her turnuvadan daha büyük başarılar kazanarak bizim güvenimizi boşa çıkarmadılar. Engelliler kategorisinde Türkiye’nin en önemli takımı haline geldik. Artık hedefimiz uluslararası organizasyonlarda ülkemize altın madalyalar kazandırmak. Sporcularımızın bunu da başaracaklarına inanıyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.