Sağlık İçin Kefir İçin

Sağlık Yayın: 06 Mart 2012 - Salı - Güncelleme: 06.03.2012 18:35:30
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

2000 yıldır insanlar tarafından sağlık ve güzellik iksiri olarak tüketilen kefir, zayıflamaya da yardımcı oluyor. Orta Asya ve Kafkasya’dan gelen bu doğal, probiyotik ürün, sütün kefir taneleriyle mayalandırılması sonucu elde ediliyor. Kemik gelişimi için çok önemli bir mineral olan kalsiyumu yüksek ölçüde barındıran kefirde, doğal yoğurt bakterilerinin yanı sıra yararlı probiyotik bakteriler bulunuyor. Probiyotik bakteriler, hem vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların gelişmesini engelleyerek sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor. Karaciğer yağlanmasını azaltıcı etkisi de bilinen kefir, kabızlık ve gaz sorununun giderilmesine yardımcı oluyor. Kefir ayrıca güçlü bir protein kaynağı olarak da tüketiliyor.

 

Türkiye’nin ilk kefir üreticilerinden Eker Süt Ürünleri AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, “Modern üretim tesislerimizde 2005 yılından bu yana kefir üretiyoruz. Geleneksel lezzetlere ve sağlığa önem veren bir firma olarak; her yaş grubuna, özellikle bağışıklık sistemimizin zayıfladığı kış aylarında, soğuk havalarda kefir içmeyi öneriyoruz. Tüm ürünlerimizde olduğu gibi kefiri de Eker kalitesi ve güvencesiyle sunuyoruz” diyor.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.