Bakırköy Belediye Meclisi’nde ‘kıç’ muhabbeti

Yayın: 21 Mayıs 2012 - Pazartesi - Güncelleme: 21.05.2012 21:48:49
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Bakırköy Belediyesi olağan meclis oturumunda A. Kenan Kır’ın yaptığı ‘kıçımda mı gezdireyim’ açıklaması güne damgasını vurdu. İş bununla da sınırlı kalmayıp görev zararı’na amortisman zararı gibi bir açıklama da işin tuzu biberi oldu.

 

Bakırköy Belediyesi’nin 11.05.2012 Cuma günü yapılan olağan toplantısına CHP’li meclis üyesi Ali Kenan Kır damgasını vurdu. Kesin hesapların görüşüldüğü oturum süresinde söz alıp kürsüye çıkan Ak Parti Meclis Üyesi M. Emin Ertekin, konu üzerinde görüş ve çekincelerini aktardı. Ertekin, konuşmasının bir bölümünde meclis tutanak, önerge ve komisyonlara havale edilen, sonrasında da meclise gelen komisyon raporlarının kendilerine geç verildiği zaman zaman da konudan hiç haberlerinin olmadığını söyledi. Kesin hesap raporlarının da kendilerine çok geç verildiğini söyleyen Ertekin, gecikmeyle ilgili komisyon başkanı A. Kenan Kır’dan sizde varsa şu rapora bir göz atayım dediğini belirtti. (rapor Kenan Kır’da da yokmuş) Tam sözünü bitirmişken Kenan Kır oturduğu yerden masada sekiz tane rapor var al birini oku ben raporları cebimde mi gezdireyim, kıçımda mı gezdireyim? şeklinde sert bir üslupla cevap verdi. Kürsüde konuşmasını sürdüren Ertekin, Kenan Kır’ın ‘kıçımda mı gezdireyim’ ifadesinin çok edepsizce olduğunu ve kendisini daha edepli davranmaya davet etti. Meclis tutanak ve kayıtlarına geçen bu söz sanırım Bakırköy belediye meclis tutanaklarında kara bir sayfa olarak yer alacak. Yıllardır izlediğim meclis toplantılarında çok hararetli geçen oturumlar izledim ancak bu denli seviyesizlik içeren sözler duymamıştım. Bu yaşananlar yalnızca benim için değil sanırım tüm Bakırköylüler içinde bir ilk olmuştur. Bakırköy halkının meclis oturumlarını izlemek gibi bir düşünceleri olduğunu sanmıyorum. Yada izlemek istedikleri halde nasıl izleyeceklerini bilmediklerini düşünüyorum. Bakırköy belediyesi yaptığı etkinlikleri onlarca afişlerle ilçeyi süsleyerek duyuruyor. İnsanın aklına duyurular yapılıyor da neden meclis oturumlarından da halkı haberdar etmiyor sorusu geliyor. Sanırım meclis oturumu yapıldığı tarihler vatandaşa duyurulsa vatandaş mecliste yaşanan olumsuz olayları görme korkuları var ki bu duyurular yapılmıyor. Biz gazetecilerin dışında meclis oturumunu izleyen neredeyse yok gibi. Bizimle birlikte vatandaşlardan da meclis oturumunu izleyenler olsaydı 10.05.2012 tarihli oturumda yalnızca ‘kıç’ meselesini değil bunun yanında önergelerin tipeksle silinip kalemle yazıldığını da görecekti. Hatta kesin hesaplarda bir milyon lira görev zararı gibi bir kelime de duyacaklardı. Üstüne üstlük bir milyon lira görev zararına amortisman zararı açıklamasını da duymuş olacaklardı. İşin ilginç taraflarından biri de bu açıklamaları Bütçe Komisyon Başkanı Ali Kenan Kır değil de bir başka CHP’li meclis üyesinin kürsüden yapmış olmasıydı. Oysa konunun uzmanı olan hatta meclis üyesi seçildiği günden bu güne kadar sürekli bütçe komisyonunda yer almış ve halen bu komisyon başkanlığını yapan A. Kenan Kır nedense o gün oturumda konuyla ilgili bilgi vermek yerine yalnızca ‘kıç’ muhabbetiyle konuya dahil olmakla sınırlı kaldı.

Bizden hatırlatması, sevgili Bakırköylüler meclis toplantıları her ayın ilk pazartesi günü başlar ve haftada üç gün (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) günleri yapılır. Zaman zaman meclis oturumlarını izleyin de sizleri kimlerin nasıl yönettiğini yakından görün.

 

Dip Not : Bakırköy Belediyesi komisyonlarında hiçbir Ak Partili Meclis üyesi yer almıyor. Yalnızca özürlüler komisyonunda Ak Parti Meclis Üyesi Ramazan Baş (özel durumundan) yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.