Bakırköy Botanik Parkı Kılıçdaroğlu Açtı

Güncel Olaylar Yayın: 03 Haziran 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 03.06.2013 02:35:03
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Bakırköy Belediyesi tarafından E-5 Karayolu’nun kenarında 90 bin metrekarelik alanda yaptırılan Bakırköy Belediyesi Botanik Parkı Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle açılışı yapıldı.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen ile parkı gezen Kılıçdaroğlu açılışta yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar nedeniyle eleştirerek şunları söyledi: Bakırköy Belediye Başkanımız Ateş Ünalerzen söyledi,”Burası imara açılsaydı 2 milyar dolarlık bir imar rantı oluşacaktı. Oysa başkan 2 milyar dolar yerine burayı halka açtı. Şimdi kendisini Silivri’ye göndermezler mi? Sayın Başbakan, hemen yanı başımızda görünen kuleler için inşaatın sahibine küstüm binaları tıraşlamadı diye küstüm diyor. Ben de soruyorum sen niye tıraşlatmıyorsun. Eğer bilmiyorsan Nurettin Sözen burada O öğretsin. Maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yeşile bakışı CHP ile gece-gündüz ya da siyah-beyaz kadar farklı. Yeşil deyince AKP zihniyetinin aklına ağaç değil dolar geliyor. Buradan Başbakan’a teklifte bulunuyorum: Yeşil alanı imara açacağınız zaman gelin halka soralım ve referanduma gidelim. Ama kimyasal Tayyip’in buna yanaşacağını sanmıyorum. Meydanlar halkın enerjisini boşaltacağı, huzur bulacağı buluşma noktalarıdır. Meydanlarda da kaçınılmaz olan şey ağaç ve çiçektir. Bunları yok edemezsiniz. Yarın CHP’li belediyeler Taksim Gezi Parkı’na giderek oraya çiçek dikecekler, halka dağıtacaklar. Taksim Gezi Parkı’nın tekrar halkın kullanımına açılması, bariyerlerin kaldırılması tamamen halkın zaferidir, halk direne direne kazandı.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen de parkın temelinin 9 Temmuz 2012 yılında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atıldığını hatırlatarak başladığı konuşmasında,” 11 aydan kısa bir sürede Botanik Parkımızı hizmete açtık. 90 bin metrekare alan üzerine kurulu Botanik Parkta 11 adet tematik bahçe, 5.256 m2 doğal gölet, doğal gölette kuğuları, balık çeşitleri ve doğal su kaplumbağaları, 550 m2’lik alanda 11.50 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek çocuk oyun kuleleri,5 tane gerçek büyüklükte sesli ve hareketli dinazorlar,8 metre yükseklikten çağlayan kaskatlı havuz ve kaskatlı havuzun içinde de 5 tane pegasus atı, göçmen kuş konaklama alanları, 2.240 adet ağaç, Atatürk ve çocuk temalı heykel,50 metre yüksekliğinde bayrak direği, 216 m2 büyüklüğünde bayrak, ekolojik yaşamı teşvik etmek, botanik parkın enerji ihtiyacının bir kısmını karşılamak amacıyla 3 adet rüzgar tribünü vardır. Ayrıca Bakırköy’de tadilatını yaparak yeniden inşa edeceğimiz Kartaltepe Millet Parkı’nın adını da Millet Gezi Parkı yapacağız. Biz Bakırköy’de yeşil oranını her geçen gün artırıyoruz. Biz burada sadece Bakırköylülere değil bütün İstanbullulara hizmet vereceğiz. Burada temiz hava, oksijen alacaksınız ama asla gaz almayacaksınız.”dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.