BAKIRKÖYSPOR EHLİ’NE TESLİM EDİLDİ

Spor Yayın: 07 Şubat 2016 - Pazar - Güncelleme: 07.02.2016 21:22:35
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Bakırköy Spor Vakfı Olağan Üstü Kongresi yapıldı. Vakıf salonunda çok sayıda katılımcıyla gerçekleştirilen tek liste ile gidilen seçimde Dr. K. Naci Ekşi başkan seçildi. Bakırköylülerin desteği ile tek aday olan Dr. K. Naci Ekşi aynı zamanda vakfın da başkanlığını yapıyor. Ekşi kongre de yaptığı açılış konuşmasında ‘Bu gün Capacity’nin bulunduğu arazi Bakırköylü çocukların spor yaptığı bir arsaydı. Çocuklar toz toprak içinde spor yapıyorlardı. Belediye Başkanı olduğum dönemde CHP İlçe Başkanı olan Hüdaverdi Talay ve bazı arkadaşlarının bana gelerek, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın çıkardığı 3. ligi ve 3. lige girmek için de kulüplerin sahalarının olması gerektiğini söylemişlerdi.Hemen Şenlikköy’de birarsayı saha olarak dizayn ettik ve 1. ligde oynayacak başarılara imza attık. Bir ilçenin spor takımı başarı sağlıyorsa, ilçenin marka değeri de artar. Bu güne kadar yaptığım hiç bir çalışma Bakırköy Spor Vakfı kadar beni gururlandırmadı” dedi.

YEŞİL SİYAH EN BÜYÜK

1949 yılında kurulan ve 22 yıl süresince profesyonel liglerde mücadele eden şimdilerde amatör ligde yaşam mücadelesi veren Bakırköyspor bir dönem Türkiye l. liginde de fırtınalar yaratıyordu. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun katılmadığı kongrede bulunan Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, iki yıldır Bakırköy’de görev yaptığını söyleyerek ‘Amatör kulüplerimizin maddi sıkıntıları var ve yerel yönetimlerimizin yasa gereğini yerine getirmeleri gerekiyor. Bende vakfın tenis sporundan faydalanan biriyim. İlçede de sporun gelişmesi ve başarılı bir şekilde faaliyette bulunması için yapılacak çalışmalarda, verilecek hizmetlerle her zaman kaymakamlık olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız'dedi.

KERİMOĞLU KATILMADI

Kongrede bulunan yılların spor adamı Hüdaverdi Talay’ın 80 yaşında olduğunu ve 65 yıldır sporun her kademesinde görev aldığını ve bu yaştan sonra görmek istediği tek şeyin başarı olduğunu söylemesi dikkat çeken noktalardan biriydi. Diğer dikkat çeken noktalardan biri de belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun olmadığı bir kongrede meclis üyelerinin de bulunmayışıydı. Kerimoğlu’nun kongreye katılmaması kısa bir süre önce BİAD’ta amatör spor kulüpleriyle yaptığı toplantıdaki konuşmayı akla getirdi.



Divan Başkanlığını Hamdi İnanç’ın yaptığı kongrede yönetim kurulu şöyle oluştu;

ASİL ÜYELER

Kemal Naci Ekşi 

Şevket Ayaz

Ceyhun Yağlıcıoğlu

Nurdan Erdiş

Bekir Berişe

Fethi Doğruyol

Mustafa Arabacıbaşı

Veysel Yılmaz

Basri Çiftçi

Nihat Şahin

Rasim Uras

Mehmet Ali Yelkovan

Serdar Uzunoğlu

Salih Taşbaşı

Ertuğrul Şen

Halim Kızılırmak


Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.