Türk Kızılay'ının Hedefi Öğrencileri Bilinçlendirmek

Eğitim Yayın: 30 Nisan 2008 - Çarşamba - Güncelleme: 30.04.2008 02:34:40
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türk Kızılay'ı ve Sabah Gazetesi yetkilileri 23 Nisan günü ilköğretim okulu öğrencileri ile İstanbul Gösteri merkezinde. 'Benim Güzel pabuçlarım' isimli oyunda buluştu. Kızılay ve Sabah Gazetesinin birlikte yürüttükleri 'Bilgiyi taşıyoruz, güvenle yaşıyoruz' sloganı ile yola çıkılan projede amaç Türkiye genelinde bulunan tüm ilköğretim okullarına ulaşmak.

 
Bakırköy Kızılay Şubesi Başkanı İbrahim Ethem Veli'nin ev sahipliğini yaptığı İstanbul Gösteri Merkezi’nde ki gösteride Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Merkez Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Akif Yasin çocukları yalnız bırakmadı. Tiyatro Yeniden tarafından sahnelenen Dersu Yavuz Altun'un yazdığı oyun, Kültür bakanlığı Özel Ödülünü alan ilk ve tek çocuk oyunu. 10 Mayıs tarihine kadar turnesini sürdürecek olan oyun gelecek yıl da gösterilerine devam edecek. Çocuklara Kızılay'ın varlığı, hizmetleri, deprem ve depremden korunma yöntemleri konusunda bilgiler veren oyuna çocuklar oldukça ilgi gösterdi. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, çocuklara oyunlar ile mesajlar vermek istediklerini söyleyerek başladığı konuşmasında  "Burada izleyeceğiniz oyunda afet anında neler yapmanız, neler yapmamanız gerektiğini izleyerek öğreneceksiniz. Burada öğreneceklerinizi olası bir afet anında bilinçli bir şekilde kullanacaksınız" dedi. Oyun başlamadan İstanbul'un tüm ilçelerinden ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan oyunu izlemek için gösteri merkezine gelen çocuklara Kızılay'ın hediye paketleri dağıtıldı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.