Dp’de Bakırköy Depremi

Politika Yayın: 20 Mayıs 2008 - Salı - Güncelleme: 20.05.2008 21:23:55
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 15 dk.
Google News

2005-2008 yılları arasında eski adıyla DYP şimdiki adıyla DP Bakırköy ilçe başkanlığı görevinde bulunan Av. Mehmet Kekse, kısa bir süre önce DP İstanbul Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Yeni atandığı il başkan yardımcılığı görevinde yaşanan olayların siyasi düşüncesi ve misyonuna uymadığını söyleyen Kekse, zehir zembelek açıklamaların olduğu istifa dilekçesi ile başkan yardımcılığı görevinden ayrıldı. Av. Mehmet Keske’ye ait istifa dilekçesinin tam metni aşağıdaki gibidir.

 

 

 DEMOKRAT PARTİ  İL BAŞKANLIĞI'NA

                                                      İSTANBUL

 

 

 

BİLDİRİMDE BULUNAN….:MEHMET KESKE

                                           Seçim İşlerinden sorumlu İl Başkan

                                           Yardımcısı-Bakırköy İlçesi Eski Başkanı

 

 

KONUSU : İL YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİĞİME DAİR.

 

İZAHI : 1- Ülkemizde en son yapılmış bulunan 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde ilçe Başkanlığını gururla yaptığım Bakırköy de, Demokrat Partiyi 2005 Şubatından bu yana şerefle temsil etmiş ve Bakırköy de partimizi halk tarafından sevilen ve takip edilen bir parti konumuna getirmiş bulunan Yönetim kurulum,Disiplin kurulu,Kadın kolları ve gençlik kolları ve ihtisas komisyonlarındaki görev alan arkadaşlarımız her zaman teşekkürleri hak etmişlerdir. İlçemizdeki geçmiş dönemde partimizce alınan seçim sonuçlarına kısaca bir göz atalım:

18 Nisan 1999 8413 oy almış

28 mart  2004 yerel seçimlerinde ise,%4 oran ile  4448 oy almış

22 Temmuz 2007  Genel seçimlerinde  Bakırköy de partimizin aldığı oy oranı  %4.79  ile toplam 6096 oy almış bulunmaktayız.

 

2-Benim ve yönetim Kurulumun görev yapmış olduğu Şubat 2005-Şubat 2008 döneminde ilçemizin hiçbir borcu bulunmamaktadır. Bu durumu özellikle dikkatinize sunuyorum.

Benim ve yönetim kurulum hakkında hiç kimse  'borç bıraktığı manasında bulunamaz bu aşağılıkça yapılan dedikoduyu  kabul etmemekteyiz.

Bu iddiayı gündeme getirenlerin ve bu iddiayı İl Binasında dillenmesine müsaade eden İl Başkanının da İSTİFA ETMESİNİN MECBURİYETİ VARDIR.HEMDE ACİLEN.

Bakırköy ilçesinde bizden önceki dönemlerde yönetimlere gelen şahısların bırakmış olduğu borçların bizi hiç ilgilendirmediği gibi o yönetimlerin üstünde bulunun İl Başkanlıklarının kusurunu üstümüze alacak değiliz.

Benim başkanlığımdaki Yönetim Kurulumuzun devralmış olduğu ilçede ilçe binasının birçok eksikliği tarafımızca giderilmiştir.

Bunlardan bazıları,

İlçe binamızın akan çatısının tamamen aktarılması-onarılması

İlçedeki ışıklandırmanın yenilenmesi

Pencerelerin PVC yapılması

Yerlerin laminant ile döşenmesi

Telefon santralinin yeni alınması

Yeni bilgisayar ve yazıcının alınması

Mutfak dolaplarının yeniden yapılması

Çay ocağının yeniden alınması (eski ilçe başkanımız Sayın Ergün Gürsoy döneminden kalma idi)

İlçeye büyük boyda Türk Bayraklarının alınması

İlçe binamızda bulunan Tüm koltuklarının yüzlerinin çok kaliteli kumaş ile döşenmesi toplam 30 adet

Su deposu alınması 2 tonluk

Demokrat Parti tabelalarının astırılması toplam 4 adet

Konuşma kürsüsünün alınması

Perdelerin yenilenmesi  vesaire….

 

Bu yapılanların yanına birde Bakırköy deki faaliyetlerimizi saymak gerekir.

Bu faaliyetlerimiz her ay muntazam olarak İl Başkanlığına iletmekteydik.

Bakırköy'de (DYP) Demokrat Partinin tanıtımı ki her önemli günde Bakırköy'ün en dikkat çeken yerlerine pankartların asılması. Her önemli günde ortalama 30 adet pankart asılmaktaydı. Bu pankartların içerikleri ve nereye ne kadar asıldığına ilişkin Başkanlık odasında bulunan Propaganda klasöründe ayrıntıları bulunabilir.

Partimizi, gerek sivil toplum örgütlerinde gerekse mahallelerde ben ve yönetim kurulum ve diğer yan kuruluşlarımız en iyi bir şekilde temsil etmiş bulunmaktayız.

Benim İlçe Başkanlığı dönemimde bu kadar faaliyet yapmış olmamıza rağmen   Bakırköy sınırları içerisinde oturan ve şu an İl de  görevde bulunanların ne bir telefonunu nede bir tebrik ve mesajlarını alamadık görev yaptığımız dönemde ilçemizde oturmalarına rağmen hiç birini faaliyetlerimizde göremedik.

 

 

 

3-Demokrat Partinin 6 Ocak 2008 de yapılmış bulunan Olağanüstü Kongresinde Genel Başkan adaylarından Sayın Süleyman SOYLU'yu destekleyerek Kendisinin Genel Başkanlık yarışını kazanmasında önemli bir katkımız olduğu tarafınızca da bilinmektedir.

Genel başkanımız Sayın Süleyman SOYLU'yu desteklememizin en önemli  sebeplerini şöyle sıralayabiliriz:

 

-Kendinsin teşkilattan geliyor olması dolayısıyla teşkilat sorunlarına çok vakıf olacağından dolayı güçlü ve güvenilir teşkilatlar kuracağına olan inancımız,  

-Kendisinin genç dinamik oluşu bu partinin geçmişini iyi bilmesi ve merkez sağı iyi okuyarak gerekli açılımları yapabileceğine olan inancımızın tamlığı,

-Yine Genel Başkanımızın Türk siyasetine yeni bir soluk getireceğine olan inancımız,

-Genel başkanlık yarışında olan diğer adayın Genel Merkezden oluşu ki; o Genel merkez 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde kötü sonuçlar almamızın asıl sorumluları iken tekrar aynı zihniyetin devam etme ihtimalinin belirmesi,

-Genel Başkanımızın "Ahlaklı siyaset" ve "Ahlaklı Demokrasi" kavramlarını partimize siyasi yol haritası olarak çizmesi kendisini desteklememize sebep olmuştur.

 

4-İl başkanının odasında yapılan sohbette ve MHP li bir il yöneticisinin bulunduğu sırada 22 Temmuz 2007 seçim sonuçlarının değerlendirildiği sohbette konu Bakırköy deki seçim sonuçlarına gelmişken iki il başkanı yardımcısının 'Biz Bakırköy  de 200 oyu MHP ye verdirdik' diye beyanda bulunmaları üzerine ben partimize ihanetin ne şekilde yapılmış olduğuna şahit oldum. Bu konuyu Başkanlık divanı toplantısında gündeme getirerek tartışılmasını sağladım. Başkanlık divanının Mart ayı içindeki toplantıda siyaset derslerinin verilmesi konuşulduğu sırada söz alarak önce iyi partili nasıl olunur partiye sadakat nasıl olunur eğitimini vermemiz gerektiğini söyleyerek yukarıda bahsi geçen olayı tekrar hatırlattım. Bu güne kadarda İl Başkanlığının ne gibi disiplin uygulaması yapacağını merakla takip ettim.

 

 

Ben ve Yönetim kurulum, kadın kollarım, gençlik kollarım mahalle teşkilatlarım Bakırköy de canla başla bir oy daha fazla nasıl alabiliriz diye çabalarken partililerimizin Bakırköy de başka partiye çalışmış olmalarını öğrenmem beni hayal kırıklığına uğrattı.

 

 Parti Tüzüğümüzün ÜYELERE DÜŞEN GÖREVLER başlığı altında

Madde 12 f bendinde ki düzenlemede parti üyeleri ' Partinin katıldığı her türlü seçimlerde partinin ve partili adayların kazanması için çalışmayı ve oy vermeyi görev sayarlar' hükmü çerçevesinde yukarıdaki beyanları, davranışları değerlendirdiğimizde partisine ihanet etmiş olan insanlarla aynı kurulda görev yapmak bana ve siyaset anlayışıma ters düşmektedir.

 

Bu durumu bilen İl Başkanının ilgili şahısları derhal tedbirli olarak Disiplin Kuruluna vermesi gerekirken bu güne kadar hiçbir şey yapmamış olması düşündürücüdür.

 

İl Başkanı görevini yapmamakta veya yapamamaktadır. Bu durumda görev yapma yeterliliğinde bulunmayan İL BAŞKANININ İSTİFA ETMESİ EN DOĞALIDIR.

 

Genel başkanımız Sayın Süleyman Soylu' nun hep dile getirdiği AHLAKLI SİYASET AHLAKLI DEMOKRASİ ideali ile yukarıdaki bahsi geçen davranışların ne kadar örtüştüğünü vicdanlarınıza bırakıyorum.

 

Demokrat partinin İstanbul İl Yönetim kurulunda görev yapan siz değerli şahsiyetler sizin ile aynı kurulda göreve devam etmeyi çok isterdim ancak yukarıda izahına çalıştığım olayların cereyan etmesi karşısında, bu durumlar hiç olmamış gibi hareket etmem mümkün değildir.

Ben içinizde var olduğunu bildiğim o vicdani duygularınıza sesleniyorum!

Partimizde bu tür davranışlara sebebiyet verenleri lütfen ayıklayın hemen şimdi başlayın yoksa yarın çok geç kalınmış olacaktır.

 

En kalbi duygularımla çalışmalarınızda başarılar diler sağlıklı ve mutlu kalmanızı temenni ederim.15.04.2008

 

                                                                                              Av. Mehmet KESKE

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.