Bahçelievler Belediyesi’nden Çok amaçlı Sağlı Ocağı

Sağlık Yayın: 23 Mayıs 2008 - Cuma - Güncelleme: 23.05.2008 00:23:20
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bahçelievler Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Fevzi Çakmak Sağlık Ocağı'nın açılışını Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu birlikte yaptı. Sağlık Ocağı’nın açılışında konuşan Akdağ, son 5 yıl içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatıyla sağlıkta ciddi bir dönüşüm başlattıklarını söyleyerek “Bu dönüşümün amacı vatandaşın ihtiyaç duyduğunda sağlık hizmetini kolayca ve kaliteli bir şekilde almasını sağlamaktır. 'Bunun için sağlık ocaklarını güçlendiriyoruz. Aile hekimliğini bunun için başlattık. Önümüzdeki yıl İstanbul'da aile hekimliğine geçiş için ön çalışmalara başlayacağız. Vatandaş sağlık hizmetlerini kendisine en yakın noktadan almalıdır. İstanbul da 200 olan sağlık ocağı sayısını 500’e çıkardık. Hedefimiz bu yıl içinde bu sayıyı 600 yapmaktır. Bu sağlık ocakları insanlara aile hekimliği hizmeti verecek olan kurumlar haline geleceklerdir. Yalnızca binaların yapılması yeterli değildir. Asl olan buralarda kaliteli hizmetlerin verilmesidir. Ve bizlerde bunu yapıyoruz sağlık birimlerini vatandaşların ayağına getiriyoruz” dedi.

Develioğlu’na Plaket

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, açılışta yaptığı kısa konuşmasında ilçeye güzel bir sağlık ocağı kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek “Sağlık ocaklarının sayısının artması vatandaşın daha iyi sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır. İlçeye 4 yılda 10 yeni sağlık ocağı kazandırdık. söyleyen Yeni yapılan sağlık ocaklarının üst katında bilgi evleri de oluşturarak vatandaşlara sağlık ocağının yanında diğer hizmetleri de sunacağız” dedi.  Törende Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na Sağlık alanındaki hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Fevzi Çakmak Sağlık Ocağı açılış törenine katılanlar arasında, Bahçelievler Kaymakamı Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mehmet Bakar AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, sağlık mensupları ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 2053 m2 inşaat alanlı binada bodrum+zemin+2 normal kat yer alıyor. 5 adet poliklinik odası, aşı odası, laboratuar, organ bağış ünitesi, pansuman odası bulunan Fevzi Çakmak Sağlık Ocağında, üç Doktor, iki hemşire ve bir ebe görev yapacak

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.