Küçükçekmece Olimpiyat Şampiyonları Yetiştirecek

Spor Yayın: 30 Ağustos 2008 - Cumartesi - Güncelleme: 30.08.2008 16:06:46
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın katılımıyla gerçekleştirilen Olimpik havuzun açılış törenine vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. 9 bin 500 metrekarelik bir alana kurulmuş olan spor kompleksinde, yarı olimpik havuz, fitness, pilates, kondüksiyon, uzakdoğu sporları, masa tenisi, sauna, hamam ve kafeteryanın yanı sıra 10 bin kitap kapasiteli bir kütüphane bulunuyor.

 

Coşkulu Açılış

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay törende yaptığı konuşmada, yarının olimpiyat şampiyonlarının yetişeceği bu merkezin aynı zamanda ciddi bir sosyal yaşam alanı olduğunu belirtti. Kapalı Yüzme Havuzu’nun, bölge gençlerinin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyleyen Yeniay, “Geçmişte yoklarla dolu Küçükçekmece’nin sosyal ve kültürel faaliyetlerden spora kadar her alanda İstanbul’a yakışan standartlara ulaşacağını” belirtti. İki seneye kadar aynı bölgeye 11 bin 500 metrekarelik bir spor alanı daha yapılacağının müjdesini veren Yeniay “Yapılanlar henüz yeterli değil, Küçükçekmece’miz sadece İstanbul’un değil dünyanın da en müstesna köşelerinden biri olacak” dedi.

 

Medeniyetlerin Beşiği

Yeniay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un medeniyetlerin beşiği olduğunu söyleterek  “Medeniyetlerin beşiği olan İstanbul’un ilmek ilmek işlenerek istenen seviyeye gelmeye başladığını, 5 yıl öncekinden çok daha farklı ve gelişmiş bir yer haline gelen şehirde ulaşım, çevre, altyapı, spor ve sosyal projeler gibi ihtiyaç duyulan her konuda çok ciddi hizmetlere imza atıldığını” belirtti. Göreve geldiğinden bugüne kadar 22 Katrilyonluk yatırım yaptıklarını söyleyen Topbaş “Büyükşehir Belediyesi olarak bu güne kadar İstanbul’a toplam 22 katrilyonluk yatırım yaptık, bunun 600 milyon YTL’si Küçükçekmece için harcandı. İlçeye 6 adet futbol sahası, 9 okula spor salonu, 10 adet çim saha ve 1 adet buz pateni tesisi kazandırdık. Çocuklarımızın geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için her alanda çok ciddi hizmetler üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Kadir Topbaş ve Aziz Yeniay, tesisin açılışını kurdeleyi minik sporcularla beraber kesti. Yarı olimpik havuzda düzenlenen yüzme elemelerini birlikte izleyen başkanlar, daha sonra masa tenisi oynadı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.