Bağcılar Belediyesi Okulları Eğitime Hazırlıyor

Eğitim Yayın: 30 Ağustos 2008 - Cumartesi - Güncelleme: 30.08.2008 16:29:38
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Yaz tatili ile mahzunlaşan okul bahçeleri, sınıflar yine cıvıl cıvıl olmayı beklerken, bu güzel tablonun tertemiz bir şekilde oluşmasını isteyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Okullarımız ilim, irfan yuvası. Oralarda öğrenim gören çocuklarımız ne kadar iyi imkanlara sahip olursa o kadar iyi eğitim alırlar. Son yıllarda hükümetimiz de bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Ders kitaplarının dağıtılması, okulların en modern şekilde inşa edilmesi eğitime verilen önemin bir göstergesidir. Biz de Bağcılar Belediyesi olarak, hem hayırsever işadamlarımızla birlikte yaptırdığımız yeni okullar hem de mevcut okullarımızın boyanması, binaların iç ve dış temizliği, çevre düzenlemeleri, spor ve konferans salonlarının yapılması ve  eğitim yardımlarımızla eğitime çok önem veriyoruz. Geçen yıl bütün sınıflarımıza bilgisayar ve projeksiyon sistemi kurduk. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin bu konudaki mesajları bizi çok mutlu etti. Yine bu yıl bütün okullarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik kameraları aldık. Okullarımız artık 24 saat güvende olacak. Belediye olarak bunları sağlarken, öğrencilerimizin de bunları korumaları gerekir.” Dedi.

Okullara Teknolojik Destek

Bağcılar Belediyesi, hayırsever işadamları işbirliği ile ilçeye yeni okullar kazandırmaya devam ediyor. Bugüne kadar 20’ye yakın yeni okul yapan ve yaptıran belediye, sınıf mevcudunun 30’lara kadar düşmesi için yoğun çaba gösteriyor. Öğrencilerin modern teknoloji ile eğitimini sürdürmesine büyük önem veren bu yönde ciddi yatırım yapan belediye, ilçede bulunan 1900 sınıfı bilgisayar ve projeksiyon cihazıyla donattı. Öğretmenler, öğrenciler ve velilerin büyük takdirini toplayan bu proje Türkiye’de gerçekleştirilen ilklerden biri olma özelliğinide taşıyor.

 Her okula spor salonu

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı en önemli hedeflerinden biri her okula bir spor salonu yaptırmak olduğunu söyleyerek, imkanlar ölçüsünde bunu gerçekleştireceklerini belirtti. Bugüne kadar birçok okula kapalı spor salonu kazandırdıklarını, okul bahçelerinde basketbol sahaları oluşturduklarını söyleyen Başkan Çağırıcı, Bağcılar’daki öğrencilerin sportif yönlerini geliştirmek için bu tür alanların yapımına önem verdiklerini söyledi. Bağcılar Belediyesi’nin eğitime verdiği değeri gösteren bir diğer uygulama da, okullara kazandırılan konferans salonları. Birçok ilkokul ve liseye yeni konferans salonları yapılırken, birçoğunun da solanları baştan sona yenilendi. Bu uygulama sonucu öğrencilerimiz, daha rahat bir ortamda konferans, panel takip edebiliyor, gösterilerini sunabiliyor.

Örnek Bir Çalışma

2004 tarihinde yine belediye öncülüğünde gerçekleştirilen, kaymakamlık, milli eğitim müdürlüğü ve diğer kamu kurum yöneticilerinin desteği yürütülen “Okuma yazma seferberliği” örnek bir uygulama oldu. Binlerce insan okuma yazma öğrenirken yine binlerce vatandaş ilkokul belgesi yerine geçen sertifikalarına kavuştu. Bu projenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve birçok belediye de bu projeyi başlattı. 1992 yılından itibaren sürdürülen en önemli dayanışma, yardımlaşma çalışmalarından biri de eğitim ve kırtasiye yardımları…Her yıl belediyeye başvuran, eğitime ve kırtasiyeye muhtaç öğrenciler, eğitimlerini sorunsuz sürdürmeleri için eğitim yardımı alıyor, binlerce maddi durumu

olmayan öğrencilerimize de, okul müdürlükleri aracılığıyla, içerisinde önlük, çanta, defterler, kalemler bulunan kırtasiye seti hediye ediliyor.

 Okullar artık güvende olacak

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 2008-2009 eğitim öğretim yılında, bütün okulların güvenliğini sağlamak amacıyla kamera sistemi kurulacağını söyledi. Öğrencilerin rahat ve huzurla eğitim görmeleri için bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Çağırıcı, kamera sistemi ile, okulların çevrelerine kötü niyetli insanlar yaklaşamayacak, öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan korumaya araç olacaktır.” Dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.