Sultangazi Kent Konseyi Kongresi Yapıldı

Güncel Olaylar Yayın: 24 Ocak 2012 - Salı - Güncelleme: 24.01.2012 03:05:32
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Sultangazi Kent Konseyi, Olağan Genel Kurul toplantısı 50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel Kurul’da Kent Konseyi Başkanlığına Sultangazi Belediye Spor Kulübü Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Yıldız seçildi. Genel Kurulda bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay yönetimde çok sesliliğin önemine vurgu yaparak, “Kent Konseyi ilçenin geleceğini yön veriyor. Halkımızla elele vererek Sultangazi’yi marka yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, siyasi parti temsilcileri, işadamları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar, kadın ve gençlik meclis  temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Kent Konseyi Kurucu Başkanı Hacı Orhan açılış konuşmasını yaparak Kent Konseyi’nin kuruluş amaçlarını anlattı.  Kent Konseyi olarak komisyon çalışmalarıyla ilçeye katkı sunmaya çalıştıklarını ifade eden Orhan, “Komisyon çalışmalarımızı belediye meclisine sunduk. Eğitim komisyonumuzun dershane projesi vardı; belediye tarafından yapıldı. Kütüphane talebimiz de hayata geçti. Prestij sokaklar ve yaşlı bakım evi projelerimizde hayata geçme aşamasında” diye konuştu.

 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise yaptığı konuşmada Kent Konseyi’nin çalışmalarını takdirle izlediklerini söyledi. Merkezi yönetim anlayışı yerini yerinde yönetime  bıraktığını ifade eden Başkan Altunay, “Çoğulcu katılım ve demokratik anlayış gelişti. ‘En iyisini ben bilirim’ anlayışı eskide kaldı. Bu nedenle Kent Konseyi ilçenin hep birlikte gelişimini sağlaması açısından önemli” ifadesini kullandı.

 

Kent Konseyi’nin kararlarını yakından takip ettiklerini kaydeden Başkan Altunay, “Sizlerden aldığımız projeleri mecliste kabul ediyor; uygulamaya geçiriyoruz. Konsey, ilçenin geleceğine yön veriyor. Hep birlikte yapılanları sorgulayalım, hesap soralım. İlçeyi daha da yukarılara taşıyalım. Her uzun yol bir adımla başlar” dedi.

 

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanlığı’na  Sultangazi Belediye Spor Kulübü Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Yıldız seçildi.

 

Başkanlığa seçilmesi nedeniyle teşekkür konuşması yapan  Yıldız, Kent Konseyi olarak projeler üretmeyi sürdüreceklerini söyledi. Yıldız, “İlçedeki eksiklikleri projeler dahilinde hazırlayıp sunacağız. Amacımız her zaman Sultangazi ilçemizin daha iyi bir konuma gelmesini sağlamak olacak” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.