Sultangazi Bilgi Evine Kavuştu

Eğitim Yayın: 06 Ağustos 2009 - Perşembe - Güncelleme: 06.08.2009 02:25:40
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sultangazi Belediyesi ilk bilgi evi Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığının bulunduğu binada hizmete açıldı. Bilgi evinin açılışını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bilgi evinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği temel ilkeler çerçevesinde oluşturulduğunu belirterek “Mahallelerdeki çocuklarımızın bilgiye ulaşma ve boş zamanlarını değerlendirme olanağı sağlamak, bilgisayar ve internete ulaşma imkanı olmayan çocuklarımıza bu  imkanı sağlamak, ders çalışma ortamları müsait olmayan çocuklarımıza uygun ortamları sağlamak ve kültürel-sosyal hayatın yaygınlaşmasına yardımcı olmak amacıyla oluşturduğumuz ve açılışını gerçekleştirdiğimiz, sultangazi’nin ‘ilk’ bilgi evinin hayırlı olmasını dilerim. Bunların sayısını imkanlar ölçüsünde artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Zararlı Sitelere Engel

Kurdela kesiminin ardından Cahit Altunay, konuklar ve İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya’nın da katılımıyla bilgi evini yerinde inceleyerek emeği geçenleri kutladılar. Bilgi evi’nde; internet erişimli 20 bilgisayar yer alıyor. Odalar; 20 bilgisayarın aynı anda internetten faydalanabileceği şekilde tasarlandı. İnternet erişimin bandı geniş tutuldu. Rehber görevli eşliğinde, öncelikle temel bilgisayar kullanımı, web sitesi kullanma ve ödev araştırma gibi konularda hizmet verilecek. Bilgisayarlara çocukların gelişimine zararlı sitelere girişi engelleyici programlar yüklendi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.