CÜCELOĞLU: “ AİLEYİ AİLE YAPAN TEMEL DEĞERLERDİR.”

Güncel Olaylar Yayın: 05 Mart 2010 - Cuma - Güncelleme: 05.03.2010 03:14:15
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel olarak inceleyen ve bu konuda çok sayıda kitabı bulunan Doğan Cüceloğlu, aile ve aile ilişkilerinin konu edildiği konferansta, hem anlattığı anekdotlarla hem de sahnedeki performansıyla dinleyicilere keyifli saatler yaşattı. Doğan Cüceloğlu, ailenin temelinin çok önemli olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, bir ailenin kimliğini oluşturan ana unsurun o aile üyelerinin paylaştığı zemin olduğunu söyledi. Korku zemininde kurulmuş bir ailede çocukların, olayları algılamadan, anne baba baskısı ile hareket ettiklerini, bu durumun çocuklarda saygı ve sevgi problemine neden olduğunu ifade etti. Cüceloğlu, her bireyin ailesinde görmek istediği saygı, sevgi, empati ve dürüstlüğün kolaya kaçmadan, emek verilerek oluşacağına vurgu yaptı.

 Kim Güçlü

“Aile toplantıları temel değerlerin yaşatılmasının bir yöntemidir. Biz de toplum olarak çok güzel değerlere sahibiz.” diyen Doğan Cüceloğlu, altı ay boyunca aile toplantılarını düzenli olarak yapan ailelerde, karşılıklı saygının arttığını, kızgınlıkla öfkeyi karıştırmadan sorun çözebilme yeteneğinin geliştiğini ve sorumluluk duygusunun arttığını söyledi.  

Toplumun korku ve saygı kültüründen oluştuğunu vurguladığı konuşmasında, sosyal hayatta ve aile ilişkilerinde benimsenen iletişim biçimleri ile ilgili örnekler de veren Cüceloğlu, sen, ben ve biz ilişkilerinin “kim güçlü” esasına dayandığını belirtti. 

Gecenin sonunda Doğan Cüceloğlu’na, söyleşiyi baştan sona takip eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından çiçek takdim edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.