ÜNALERZEN,” HAYAL KURUN”

Güncel Olaylar Yayın: 05 Mart 2010 - Cuma - Güncelleme: 05.03.2010 03:50:45
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 2-5 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Kariyer Festivalinin açılışında Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen’in yanı sıra konuşmacı olarak Bahadır Pehlivanlı(Komite Başkanı), Saffet Açıkgöz(İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı), Doç. Dr. Ahmet Yılmaz(Marmara Ünv. İİBF Dekan Yardımcısı) ve Prof. Dr. Necla Pur(Marmara Ünv. Rektörü) katıldılar.

Hayaline Kavuşmak

10 değişik üniversiteden öğrencilerin takip ettiği kariyer festivalinin açılışında Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen öğrencilere kariyer planlaması yaparken mutlaka hayal kurmalarını tavsiye ederek,” Kariyer planlaması yaparken mutlaka hayal kurun. Hayallerinizin mutlaka sizi bir yere götürecek. Ben hala bu yaşta hayal kuruyorum. Renault Mais’te memur olarak işe girdiğimde ben bu şirkete genel müdür olacağım hayalini kurmuştum. Buradaki 23 yıllık çalışma hayatımın 10 yılını genel müdür ve CEO olarak geçirmemde kurduğum hayal belirleyici olmuştur. Günümüzde maalesef işsizlik artıyor. Bu da en çok Üniversite mezunlarını etkiliyor. Buna da tek sebep krizi fırsat bilen iş çevrelerinin yanlış iktisat bilgilerinden kaynaklanıyor.”şeklinde konuştu.

Konuşmacılar Yön Verdi

Doç Dr. Ahmet Yılmaz da yaptığı konuşmada işsizliğin kriz öncesine göre %11’den % 14’e çıktığını vurgulayarak tek ümidimiz pırıl pırıl gençler dedi. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur ise mezunlar derneği adı altında mutlaka örgütlenmeye gidilmesinin kariyer açısından önemini ifade etti.Kariyer Festivali sırasında Dr. Bera Kılıç(Turkish Yatırım Genel Müdürü, Prof. Dr. Osman Altuğ(Marmara Üni. İşletme Bölüm Başkanı), Murat Babadalı( yenibiris.com Eğitim Uzmanı), Sanatçılar Haldun Dormen, Gürgen Öz, Ercüment Doğan, Dr. Hakan Çınar(CONMAR Yön. Kur. Başkanı), Hakan Aran(Türkiye İş Bankası Gen.Md. Yrd.cısı),Harun Erdenay(Milli Takımlar Teknik Menejeri), Mustafa İçil(Geogle Türkiye Pazarlama Müdürü) de konuşmalarıyla gençlerin kariyerlerine yön vermek için aydınlatmaya çalıştı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.