Sultangazi’de Sokak Hayvanları Kısırlaştırılıyor

Sağlık Yayın: 10 Mart 2010 - Çarşamba - Güncelleme: 10.03.2010 20:01:13
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İlçedeki kedi, köpek gibi evcil hayvanlar için önemli çalışmalar başlattıklarını belirten Veteriner İşleri Şefi Veteriner Hekim Volkan Altay “Sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalmasını önlemeye çalışıyoruz. Bunun için öncelikle başıboş hayvanları yakalıyor ve şefliğimiz bünyesindeki tel kafeslere koyuyoruz. Burada gerekli bakım ve kontrollerini yapıyor ve sonra da kısırlaştırma işlemi yapıyoruz” dedi. Başıboş hayvanların yara ve benzeri bakımlarının da yapıldığını ifade eden Altay, kısırlaştırma işleminin sahipli hayvanlara da cüzi bir ücret karşılığında verildiğini kaydetti.

Ücretsiz Kuduz Aşısı

Volkan Altay, ayrıca ilçedeki tüm hayvanları kapsayan ücretsiz kuduz aşısı kampanyası düzenlediklerini söyledi. Altay “Mart ayı başında başlatılan kampanya ile gerek sahipli ve gerek sahipsiz tüm hayvanlara ücretsiz kuduz aşısı yapıyoruz. Risk altındaki tüm hayvanlara uygulanan bu kampanyada şu ana kadar çok sayıda köpeğe kuduz aşısı yapıldı. Vatandaşlarımız bu konuda bize müracaat ederek hayvanlarını aşılatabilirler” şeklinde konuştu.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.