Cumbul Küçükçekmeceli Öğrencilerle

Kültür Sanat Yayın: 08 Haziran 2010 - Salı - Güncelleme: 08.06.2010 00:13:15
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Ünlü oyuncu, 3 Haziran Perşembe günü, Atıf Yılmaz Stüdyosu’nda gerçekleşen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Gönül Yarası filminde gösterdiği performansla  ulusal ve uluslar arası alanda ödüle layık görülen Meltem Cumbul, Deniz Türkali’nin moderatörlüğünde, sanat serüvenine ve oyunculuğa dair değerlendirmelerde bulundu.

 

Söyleşiye oyunculuk serüvenini anlatarak başlayan Meltem Cumbul, sürekli taklitler yapan ve  etrafındakileri eğlendirmeye çalışan bir çocukluk geçirdiğini ifade etti. Yeteneğini ilk kez annesinin fark ettiğini söyleyen Cumbul, “Çok hareketli bir çocuktum. Her hafta bir yerimi yaralardım. Bendeki bu fazla enerjiyi gören annem beni dans derslerine yolladı. Sonrasında yine onun desteğiyle Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın yapmış olduğu yetenek sınavını kazandım. Burada geçirdiğim 4 yıllık eğitim süreciyle oyunculuğa adım atmış oldum” dedi.

Sonrasında İngiltere ve Amerika’da geçirdiği eğitim sürecine değinen ünlü oyuncu, “ İngiltere’de tiyatroda ve radyoda geçirdiğim zamanlar, bir şeyler öğrenme çabamla oluşan bir eğitim süreciydi. Ancak Amerika’da çalıştığım hocam Eric Morris’le geçirdiğim süreç gerçek bir eğitimdi.” şeklinde konuştu. Hocasından çok şey öğrendiğini vurgulayan Cumbul, kişisel meselelerini sette yansıtmamaya çalıştığını ve bir enstrüman gibi vücudunu akord ederek oyunculuğa hazırlandığını söyledi.

Rolünü Hissederek Oynuyor

Role hazırlanma sürecini de öğrencilerle paylaşan Meltem Cumbul, proje başlamadan önce uzun bir karakter keşfine çıktığını belirtti. Karakteri öncelikle kendinde bulmaya çalıştığının altını çizen başarılı oyuncu, “ Üstlendiğim karakterin yaşayabileceklerini ben de hissetmeye çalışıyorum. Hayatımda yaşadıklarım ve annemle olan hatıralarım beni oynatır. Onları düşündükçe rolümü gerçekleştiririm.” dedi.

Oyunculuk Yalnızca Akademiyle Olmaz

Söyleşi sonunda soruları yanıtlayan Meltem Cumbul, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Şöhreti umursamadığını belirten Cumbul, konservatuar döneminden itibaren hep başarılı olmayla ve dünya görüşünü yansıtabilecek işlerde yer almakla ilgilendiğini kaydetti. Öğrencilere “ Her zaman, herkese ve her şeye karşı gönlünüzü açık tutun.” diyen Cumbul, oyunculuğun sadece akademik kariyerle öğrenilmediğini, usta çırak ilişkisiyle de iyi bir oyuncu olunabileceğini vurguladı.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.