Kural Küçükçekmecelilerle Sohbet Etti

Kültür Sanat Yayın: 13 Haziran 2010 - Pazar - Güncelleme: 13.06.2010 19:36:07
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Ünlü sanatçı, yönetmen ve senaristleri Küçükçekmecelilerle buluşturan Atıf Yılmaz Söyleşileri programı, bu kez Jülide Kural’ı konuk etti. 10 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen programda Kural, Küçükçekmecelilerle tiyatro, televizyon ve oyunculuk üzerine sohbet etti. Zaman zaman katılımcıların sorularını da yanıtlayan ünlü oyuncu, ilginç oyunculuk anılarını öğrencilerle paylaştı.

 

Kendini tanıtarak başladığı konuşmasında oyuncu, küçük yaşlardan itibaren tiyatroyu hayatının merkezine koyduğunu söyledi. Önemli tiyatro topluluklarında yer aldığını ve tiyatral çalışmalarıyla yol kat ettiğini söyleyen Jülide Kural, kendini dinleyen öğrencilere tiyatrocu olmalarını tavsiye etti. Oyuncu olmak isteyenlere altın tavsiyelerde bulunan Kural, “Hayatı gerçekten ‘gören’ler oyuncu olabilir. Unutmayın herkes bakar ama görebilmek çok farklıdır. Oyuncu olabilmek için iyi bir gözlemci olmak gerekiyor.” dedi. Küçükçekmecelilerin kültür ve sanata ulaşmaları konusunda çok şanslı olduğunu vurgulayan usta oyuncu, bir daha ki sezonda ilçedeki sahnelerden birinde oyununu sergilemek istediğini de belirtti.

Ünlü Olmak Örnek Olmaktır

Tiyatrocu kimliğiyle bilinen bir oyuncu olduğunu söyleyen Kural, “Her ne kadar popüler olma yolunu seçmediysem de popülerliğin insanlığa yararı var. Ne kadar çok insan sizi tanırsa etkiniz de o kadar fazla olur. Çok popüler ve ünlü olan birinin ağzından çıkan olumlu bir söz, kısa zamanda herkes tarafından bilinir bir hale gelir. Dolayısıyla ün, doğru olduğunda dünyayı daha da güzelleştirebilir. Sanatın temelde böyle bir işlevi olduğuna inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Kişilik olarak çevreci, mücadeleci ve bazı konularda asi olduğunu söyleyen oyuncu, yıllar önce üne kavuştuğu ‘Süper Baba’ dizisinin olumlu mesajlar verdiğini ifade etti. O dönem Kural’ın canlandırdığı ‘İpek’ karakteriyle kendini özdeşleştiren genç kızların kendilerini daha güçlü hissettiklerini sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.