Geleceğin Tiyatrocuları Bahçelievler'de Yetişiyor

Kültür Sanat Yayın: 05 Temmuz 2010 - Pazartesi - Güncelleme: 05.07.2010 12:25:20
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tiyatro Kursunu tamamlayan 23’ü çocuk olmak üzere, 16 genç ve 22 yetişkin tiyatro öğrencisi Bahçelievler Belediyesi Yeni Sahne salonunda düzenlenen törenle Katılım Sertifikalarını Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun elinden aldılar.

Büyük yeteneklerin küçük yaşta keşfedilmesini ve Türk Tiyatrosu’na alt yapı oluşturulmasını hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Sanata ve sanatçıya değer veren yönetim anlayışıyla kültürel ve sosyal aktivitelere de önem veriyoruz. Bu anlamda, özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza tiyatroyu sevdirmek, kendilerini doğru ifade edebilme ve sosyal ilişkiler kurmalarına yardımcı olacak derslerin de olacağı ücretsiz tiyatro kursu ile sağlıklı yetişmelerini amaçladık. Kurs alan öğrencilerimizin içinden mutlaka büyük sanatçılar da yetişecektir” dedi.

Toplam 61 öğrencinin 8 ay süreyle düzenli olarak devam ettiği ücretsiz tiyatro kursuna katılan kursiyerlere, doğaçlama, yaratıcı drama, diksiyon-fonetik, jest-mimik ve beden, nefes çalışması, tip yaratma konularında dersler verildi. Sertifika töreninin ardından çiçeği burnunda tiyatrocular tarafından sahnelenen oyunlar izleyicilerin beğenisini topladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.