Küçükçekmece Göl Festivali Muhteşem Finalle Kapandı

Kültür Sanat Yayın: 18 Temmuz 2010 - Pazar - Güncelleme: 18.07.2010 22:39:27
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Küçükçekmece'de düzenlenen 5. Uluslar arası Göl Festivali'nin son gecesinde tüm gruplar coşkulu gösterileriyle geceye renk kattı. 8 gün süren festivalde birçok farklı etkinler düzenlendi. Etkinliğe katılan İngiltere Belçika, Portekiz, Arnavutluk Tayvan Gürcistan, ABD ve Türkiye adına katılan halk oyunları grupları festival boyunca kendi kültürlerine ait halk oyunlarını sergilediler. Halkın yoğun ilgi gösterdiği festival hınca hınç doluydu. Gösteri öncesi sinevizyonda yabancı grupların bir hafta boyunca İstanbul'da yaptıkları tüm etkinler gösterildi. Programın ilk gösterimini Belçika sunarken ardından Portekiz, Arnavutluk, Tayvan, Gürcistan ve ABD devam etti. Ve son olarak Türkiye grubu Kırklareli yöresinden sergiledikleri oyunlarla son gecenin finalini tamamladı.

Hedef Türkiye’nin Kültür Sanat Merkezi Olmak

Final gösterisinin ardından bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay organizasyona gösterilen ilgi için konuklara teşekkkür ederek "Bir zamanlar hayallerimiz vardı. Küçükçekmecemizi İstanbul'un kültür ilçesi yapmak gibi. Artık bugün hayallerin ötesine geçtik ve bunu gerçekleştirdik. Küçükçekmece’mizi sadece İstanbul’un değil Türkiye'nin de kültür sanat merkezi haline getirmek ve dünyadaki eşdeğerleriyle rekabet edecek noktaya çıkarmak istiyoruz. İnşallah bunları da kısa zaman sonra göreceğiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde el ele olalım. İnanıyorum ki bu ülkenin insanları her güzelliğe layıktır. Her türlü zorluğu da aşabilecek yetenek ve kudrete sahiptir"" diye konuştu.

Konuşmanın ardında festivale katkılarından dolayı yerel ve ulusal basın mensuplarına ve katılımcı tüm gruplara plaket verildi. Türkiye dahil tüm yabancı gruplar bayraklarıyla birlikte sahneye çıktı. Programın sonunda tüm katılımcılar ayağa kalkıp 10. yıl Marşı Türk Bayrağını salllayarak hep birlikte söylediler. Festivalin sunumuna ayrı bir renk katan 'Hopdedik Ayhan' lakaplı Ayhan Güngör yaptığı espiriler seyircileri güldürdü. Gecenin süpriz konukları "Yetenek sizsiniz Türkiye" yarışmasının birincileri Bilal-Uğur yaptıkları şovlarıyla geceye renk kattı.

 

Haber : Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.