İlköğretimde Bakırköylü Öğrenciler Birinci

Eğitim Yayın: 21 Temmuz 2010 - Çarşamba - Güncelleme: 21.07.2010 00:15:25
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesi ilk kez uygulanan, ilçe ve okulların durumları ile öğrencilerin bilgi düzeylerini saptamaya yönelik sınavda en başarılı ilçeler Bakırköy, Kadıköy ve Beşiktaş oldu. İstanbul'da 6 Mayıs'ta yapılan ve ilköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıfların ayrı ayrı girdiği sınavda öğrencilere Seviye Belirleme Sınavı'na benzeyen bir yapı ve içerik kullanıldı. Ancak uygulama sonucunda öğrenciler herhangi bir sıralamaya tabii tutulmadı. Sonuçlar da öğrencilere "kişiye özel bir değerlendirme çalışması" olarak sunuldu. Böylece öğrencilerin kendilerini tanımaları, eksik yönlerini teşhis etmeleri ve gidermeleri hedeflendi. Sınav, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Telekom iştiraki olan Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri işbirliği ile yapıldı. Sınav sonucuna göre ilköğretim 6. sınıflarda ilçe sıralaması şöyle:  Bakırköy (not ortalaması 347.931), Kadıköy  (not ortalaması 330.399 ) ve Beşiktaş  (not ortalaması 323.334) ilk üç sıraya yerleşti.

Çalışan Kazanıyor

Sonuçların ilçe için çok sevindirici olduğunu belirten Kaymakam Dursun Ali Şahin, “ Göreve geldiğim günden bu yana eğitime büyük önem verdik. İki okulumuz yeniden yapıldı. Birçok okul binası da depreme karşı güçlendirildi. İlçemizde Adalet Meslek Lisesi ve engellilere yönelik Yeşilköy İş Okulu açıldı. Yapılan yatırımların meyvelerini görmek beni mutlu etti. Bu başarının mimarları olan ilçe milli eğitim müdürü ve ekibi başta olma üzere tüm öğretmen ve okul müdürlerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.