"Çocuk Bakışlı İstanbu" Sergisi Küçükçekmece’de Açıldı

Kültür Sanat Yayın: 24 Eylül 2010 - Cuma - Güncelleme: 24.09.2010 20:06:56
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sergide çocukların İstanbul’u konu alan  ebru, arkelik tual, resim ve fotoğraf çekimleri yer aldı. Sergide Bulgaristan, Rusya, Macaristan, Makedonya, Endonezya, Romanya, Gürcistan, Polonya ve Çin’den katılan çocukların eserleri de sergilendi.Serginin açılışını yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay geleceğin sanatçılarıyla gurur duyduklarını belirterek “2010 İstanbul  Kültür Başkenti kapsamında yapılan ve bizim de desteklediğimiz bu sergiyi açmaktan mutluluk duyuyoruz. 7 ila 13 yaş arasında çocuklarımızın yaptığı bu  çalışmaları görünce, geleceğin sanatçıları olacağından hiç kuşkum yok. Kültür ve Sanat çalışmaları toplumun gelişimi açısından çok önemli. Bu tür faaliyetlerin de katılımların da daha fazla   olmasını diliyorum” diye konuştu.

Çocukların Diyalogu Güçleniyor

Konuşmasını bu projenin uygulanmasında bölgede yaşayanların  etkin rol aldığını ve üretim sürecine katıldıklarını söyleyerek sürdüren Yeniay ”Çocuklar her alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da geleceğin arz ve talep edenleri konumunda yer alıyorlar.  Onların başka ülkelerde yaşayan yaşıtlarıyla bir arada yaşaması ve üretmesi hem kendi gelişimlerine büyük katkı sağlayacak hem de komşusu bulunduğumuz ülkelerle diyalogun güçlenmesinde yarar sağlayacaktır” dedi.

Farklı Yerlerde’de Sergilenecek

Sergiyi gezen Yeniay, bazı fotoğrafları ve resimleri dikkatle inceleyerek projenin koordinatörü, Ressam Emel Örs’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ressam Örs, çocukların İstanbul’a bakışının farklı olduğunu dile getirerek “3 aylık çalışmayla muhteşem eserler ortaya çıkardılar. Sergiyi  önce Kültür Üniversitesi ve Taksim metrosunun sergi alanında şimdi ise Küçükçekmece’de açtık. Bundan sonra Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezi’nde açacağız. Ayrıca Romanya ve Hollanda da bu çalışmalar sergilenecek” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.