Padişah Fermanları Sergisi Alptekin’i Büyüledi

Kültür Sanat Yayın: 02 Ekim 2010 - Cumartesi - Güncelleme: 02.10.2010 04:46:42
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İşadamı Remzi Gür’ün çok özel seçkisi olan ‘Osmanlı Fermanları’ koleksiyon sergisine ilgi her geçen gün artıyor. Açıldığı günden itibaren yüzlerce kişinin gezdiği sergi, sanat camiasında ilgiyle takip ediliyor. Eski  manken ve oyuncu Yaşar Alptekin de sergiyi gezenler arasındaydı.’Hükm-ü Şerif’ sergisini büyük bir dikkatle gezen Yaşar Alptekin, sergiden çok etkilendiğini dile getirerek “Fermanlar gerçekten beni çok büyüledi. Mesaj içinde mesaj olan bu fermanlar ne kadar estetik, renklerin uyumu gözlerimi kamaştırdı. El emeği göz nuru eserler. Osmanlı, diplomasilerde birbirleriyle iletişim kurarken ne kadar hassas ruhlu, güzel yazılar yazmış. En ciddi kararları halka sunarken ne kadar sanatsal bir şekle büründürdüklerini görmek isteyenler, buraya Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ne mutlaka uğramalı. Bu serginin hayata geçirilmesinde emeği olan başta Başkan Aziz Yeniay’ı  ve ekibini kutluyorum" diye konuştu.

Mutlaka Ziyaret Edilmeli

Küçükçekmece'de yapılan kültür ve sanat etkinliklerini değerlendiren Alptekin, “4 yıldan beri Küçükçekmece Belediyesi’nin söyleşilerine, konferanslarına katılıyorum. İlçedeki 2010 Ekim ayına ait etkinlik rehberini inceledim. Tiyatro, sinema, panel, konser vb. birçok etkinlik var. Yapılan etkinlikler oldukça kaliteli. Küçükçekmeceliler gerçekten çok şanslı” dedi. Yaşar Alptekin, 30 Ekim’e kadar açık kalacak serginin mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.