Dullar Küçükçekmece’de Perde Dedi

Kültür Sanat Yayın: 12 Ekim 2010 - Salı - Güncelleme: 12.10.2010 01:30:29
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının en çok ilgi gören oyunlarından “Dullar”, bu sezonki ilk gösterimleriyle Küçükçekmeceli sanatseverlerin karşısına çıktı. Oyun, ilginç konusu ve deneyimli oyuncu kadrosuyla izleyenlerden tam not aldı.

 

Günümüzün en çok okunan Alman yazarlarından Fitzgerald Kusz’un yazdığı “Dullar” Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. 5 dul kadının hikayelerinin eğlenceli ve mizahi bir yaklaşımla anlatıldığı oyunda, Güzin Özyağcılar, Hale Akınlı, Hülya Karakaş, Neslihan Öztürk ve Süeda Çil üstün performanslarıyla göz doldurdu. Temponun hiç düşmediği iki perdelik oyunun finalinde izleyenler oyuncuları ayakta alkışladı.

Kusz’un 2004 yılında kaleme aldığı oyun, yüzyıllardır dramatik biçimde ele alınan dulluk durumunu, farklı bir açıdan sahneye taşıyor. Gencinden yaşlısına kocasını yitiren kadınların yeni bir hayat kurma mücadelesindeki farklı tutumlarını hüzünlü ve komik biçimde sunuyor.

Sibel Arslan Yeşilay'ın çevirdiği, Hülya Karakaş'ın yönettiği oyunun müzikleri Selim Atakan, dekor tasarımı Rıfkı Demirelli, kostüm tasarımı Eylül Gürcan imzasını taşıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.