Ustalar Ebruyu Öğretti

Kültür Sanat Yayın: 25 Ekim 2010 - Pazartesi - Güncelleme: 25.10.2010 23:41:58
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bir süre önce ebru sergisini sanatseverlerle buluşturan Ezgi Turan ve Nesime Turan bu kez sanatını öğretmek için Halkalı Kültür ve Sanat Merkezinde Küçükçekmecelilerle bir araya geldi. Ebrunun uygulamalı olarak gösterildiği sergiye vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Ebrunun inceliklerinin gösterildiği etkinliğe vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler. Etkinliğe ilköğretim öğrencileri ve sanatsever katılırken, ebru dersleri veren Ezgi Turan gördüğü ilgiden memnun olduğunu dile getirdi.

Ebru yapmak isteyen herkese tek tek yardımcı olan ebru sanatçısı Ezgi Turan; “Buraya gelen öğrenci ve vatandaşlar farklı süreçlerden geçiyor. Onlar için çok değişik bir heyecan oldu. Suyun üstünde yapılan her şey bir anda kağıda çıkıyor. Bu ilk önce insanlarda heyecan uyandırıyor, daha sonra merak oluyor, son olarak da yerini beğeniye bırakıyor. Böylece insanlar yapılan çalışmalara daha farklı gözle bakıyor. Sergi, buraya gelenler için biraz daha anlam kazanıyor” diye konuştu.  

Usta Çırak İlişkisi

Ebru öğrenmek isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Turan; “Sanatseverler kesinlikle bu işi çok iyi bilen birilerinden öğrenmesi gerekiyor. Çünkü bu sanat usta çırak ilişkisi ile işleyen bir süreç.Yani usta ne kadar iyi olursa çırağı da o kadar iyi yetişir. Ortaya iyi bir iş çıkarmak istiyorlarsa bu tavsiyemi göz önünde bulundursunlar” dedi.

Sergini 25 Ekim’e kadar açık olacağını söyleyen Ezgi Turan, bu fırsatı kendisine sunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.