Gülses’ten Nostaljik Eserler

Kültür Sanat Yayın: 02 Kasım 2010 - Salı - Güncelleme: 02.11.2010 00:55:38
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Türk Sanat Müziği'nin özgün ve zarif yorumcusu Melihat Gülses, Cumhuriyetin 87. Yılı kapsamında “Cumhuriyet ve Renkler” isimli konseri ile Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Cumhuriyet tarihimizin en güzel şarkılarını söyleyen sanatçı, konuklara rüya gibi bir gece yaşattı.

Kokteyl ile başlayan programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Nacar, Belediye Başkan Yardımcıları, çeşitli siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Kırmızı Beyaz renkteki çiçeklerle süslenmiş sahneye çıkan ünlü ses sanatçısı Melihat Gülses, gecede en güzel şarkılarını icra etti. Konserine Atatürk’ün çok sevdiği “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Yanık Ömer”, Yemen Türküsü” gibi eserlerle başlayan Gülses, kendi albümlerinden seçtiği “Çok Aşığın Var Diyorlar”, “Gurur”, “Kapın Her Çalındıkça”, “Söyle Naz mı Bu Kaş Çatış” gibi çok sevilen şarkılarını ise tüm konuklarla birlikte seslendirdi.

 

Bu anlamlı ve güzel gecede Küçükçekmecelilerle olmaktan duyduğunu dile getiren Gülses; “Bu gece çok özel bir gece. Aslında çok fazla konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ama bu güzel coşkuyu sizlerle yaşamak beni çok mutlu ediyor. Küçükçekmece Belediyesi bu özel gün nedeniyle bir konser yapılmasına karar verdi. Bizde Cumhuriyet Bayramının verdiği heyecanla, coşkuyla hazırlandı ve koşa koşa geldik” dedi.

Ünlü ses sanatçısı Melihat Gülses, Atatürk’ün Türk Musikisine verdiği öneme vurgu yaptı. Gülses; “Sevgili Atamız Mustafa Kemal Atatürk Türk musikisine çok değer verirdi. Bu nedenle onun sevdiğini düşündüğüm şarkıları bu akşamki repertuarımda sizlerle buluşturdum.” diye konuştu.

 Konsere katılanlara Türk Bayrağı hediye edildiği gecede seyirciler ünlü sanatçı Melihat Gülses’i dakikalarca ayakta alkışladılar. Konser bitiminde Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay Melihat Gülses’e teşekkür ederken, gecenin anısına çiçek verdi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.