Petmen Çocukları Eğlendirdi

Kültür Sanat Yayın: 11 Kasım 2010 - Perşembe - Güncelleme: 11.11.2010 12:01:13
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Küçükçekmece Belediyesi, ilçedeki çocuklar için tiyatro gösterilerine devam ediyor. Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahneye konulan 'Petmen Pet Şişeler Prensi' isimli oyunu, çocuklar büyük beğeni ile izledi.

Yüzlerce çocuğun izlediği ve Sabahattin Mutluer’in yazıp yönettiği müzikli tek perdelik oyun, Küçükçekmeceli çocuklardan yoğun ilgi gördü. Birbirinden ilginç kostüm ve tasarımlarıyla sahnelenen oyunun konusu ise şöyle; Pet Şişeler Prensi Petmen, dünyayı ele geçirmek ister. Çöplükler, çöpler ve bataklıklarla beslenen Petmen ve adamları, insanların dünyayı kötü kullanması nedeniyle giderek güçlenir. Dünya Ana, Petmen’in tehdidi altındadır. Üzerinde bir tek fidan kalmıştır ve tek umudu insanların akıllanıp bu fidanı korumalarıdır. İki küçük çocuk Sibel ve Ahmet Dünya Ana’yı dinler ve fidanı korumaya karar verirler. Petmen’e tuzak kurup onu yakalarlar. Petmen pes eder. İzleyici çocuklar da sonunda “çevre yemini” ederler ve oyun sonlanır.

EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

Sarıyer Sanat Tiyatrosu oyuncuları Ali Yalçıner, Erşem Özhin, Bülent Bayrak, Gülistan Çevik ve Deniz Karataş’ın oynadığı oyun, çocuklar kadar velilerin de ilgisini çekti. Tiyatroya çocuklarıyla gelen veliler, “Bu tür tiyatrolar çocuklarımız için çok yararlı. Çocuklarım burada hayata dair bilgiler öğrenirken aynı zamanda da eğleniyorlar. Bizde onlarla birlikte güzel bir hafta sonu geçiriyoruz. Bu tür etkinliklerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”  diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.