Bu Çok Güzel Sergi

Kültür Sanat Yayın: 11 Kasım 2010 - Perşembe - Güncelleme: 11.11.2010 12:15:27
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Küratörlüğü Fatih Balcı tarafından yapılan ‘Çok Güzel’ Sergisi’nin açılışını; Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Uslu, eser sahipleri, küratör Fatih Balcı ve sanatseverler yaptı. İlçe halkını farklı temalardaki sergilerle buluşturan ve pek çok sergiye ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediyesi, özgün çalışmalardan oluşan ‘Çok Güzel’ adlı sergisiyle sanatseverlerin ilgisini çekti.

Sergi açılışında konuşan Başkan Yardımcısı Levent Uslu, katılımcılara ve eser sahiplerine teşekkür ederek “Sanatçıların yakın dönem çalışmalarından oluşan ve değişik temaları barındıran eserlerin, gençlerimize farklı bir bakış açısı getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

Sergi hakkında kısa bir bilgi veren küratör Fatih Balcı ise, “Bu sergi günümüz sanatının ‘güzel’le ve toplumla olan ilişkisini ele alıyor. Amacımız çağdaş, taşınabilir sanat ürünlerini toplumla bir araya getirebilmek. Sanatçı arkadaşlarımız temaları çeşitli şekillerde ele aldılar ve ortaya bu ‘çok güzel’ eserler çıktı “ dedi. İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı’nın ‘’Taşınabilir Sanat” projelerinden biri olan “Çok Güzel” sergisi sanat ve toplum ilişkisini ele alıyor. Sergideki eserler 15 sanatçının video, fotoğraf, kolaj ve daha pek çok özgün çalışmasından oluşuyor. Sergide geleneksel olarak “güzel” imgeler üretme işleviyle sınırlandırılan sanatın, farklı bir formda yer bulması sağlanıyor ve  ‘Çok Güzel’ izleyenlere farklı sorular soruyor. Modern sanat üretimi hakkında Küçükçekmecelilere yeni ufuklar açacak sergi, 26 Kasım’a kadar görülebilecek.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.