Bir Tutam Komedi

Kültür Sanat Yayın: 25 Kasım 2010 - Perşembe - Güncelleme: 25.11.2010 02:24:57
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstanbul Şehir ve Devlet Tiyatrolarına ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezleri ilçe halkını özel tiyatroların seçkin oyunlarıyla buluşturmaya devam ediyor.  Ünlü Rus  yazar Anton Cheov’un kısa oyunlarından uyarlanan “Bir Tutam Hayat” oyunu tiyatroseverlerin gösterimine sunuldu.

2002 tarihinde Işıl Kasapoğlu’nun önderliğinde  tiyatro dünyasına merhaba diyen Semaver Kumpanya organizasyonu birbirinden seçkin eserleri Küçükçekmeceli tiyatroseverlerin beğenisine sunuyor.  Semaver Kumpanya’nın sevilen komedi oyunlarından “Bir Tutam Hayat” Küçükçekmeceliler için  Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. İlk gösterimi gerçekleştirilen oyun ilginç kostümleriyle göz doldurdu.

TÜRK TOPLUMUNU YANSITAN OYUN

Çehov’un; Ayı, Evlenme Teklifi, Düğün, Tütünün Zararları ve Akrabalık adlı kısa oyunlarından Yavuz Pekman tarafından uyarlanan oyun bir ailenin içine düştüğü durumu komik bir üslupla anlatıyor. Eğlenceli replik ve müziğiyle izleyicisine keyifli anlar yaşatan oyun bitene kadar tempo hiç düşmüyor. Günümüz Türk toplumuna göre uyarlanan oyun tek perde olarak sahnelendi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.