Ayşen Gruda; Sokaktan Gelenler Başarılı Oldu

Kültür Sanat Yayın: 22 Aralık 2010 - Çarşamba - Güncelleme: 22.12.2010 01:50:26
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Türk sinema ve tiyatrosunun unutulmaz komedi oyuncularından Ayşen Gruda, moderatörlüğünü Levent Tülek’in yaptığı ‘Yüzümüzü Güldürenler’ adlı söyleşi programının Aralık ayı konuğu oldu. Gruda, meslekte başarının sırrını, yaşadığı deneyimlerini ve sinemanın şu andaki geldiği yeri Küçükçekmecelilerle paylaştı.

 

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde her ay yapılan “Yüzümüzü güldürenler” programının bu ayki konuğu ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Ayşen Gruda oldu. Moderatörlüğünü Levent Tülek’in yaptığı programda, ilk önce sanatçının oynadığı filmlerdeki rollerini anlatan kısa bir tanıtım videosu gösterildi. Ardından Ayşen Gruda, kendisi hakkında merak edilenleri ve meslekte yasadığı tecrübelerini gelen seyircilere aktardı. Gruda, program boyunca yaptığı esprilerle de seyircilere kahkaha dolu dakikalar yaşattı.

Başarısının nedenini gösterişten uzak olması ve doğal tavırlar sergilemesine bağlayan Ayşen Gruda, dizi sektörünün şu an geldiği durumu da eleştirdi. Gruda; “ Bizim kuşağımızdaki insanlara bakarsanız hepsi başarılı ve sokaktan gelen insanlar. Şimdikilere bakıyorum hepsi gösterişten, lüksten, zenginlikten başka bir şey düşünmüyor. Halk kendine hitap etmeyenleri istemez. Buda onların başarısını etkileyen önemli bir faktör. Şimdiki oyuncular başarılı olmak istiyorlarsa mutlaka doğal davranmalılar ve halka hitap etmeliler.” dedi.

Doğallık Başarı Getirir

Programa gelen gençlere de tavsiyelerde bulunan Gruda, “Bu sektörde çalışmak isteyenler bu işi meslek edinmek yerine hobi olarak yapabilirler. Çünkü artık günümüz şartları bunu gerektiriyor. Yine bu sektörde halk tarafından sevilen ve uzun ömürlü bir oyuncu olmak istiyorsanız mutlaka doğallığınızı koruyun. Doğallığınızı korumazsanız kişiliğinizi kaybedebilirsiniz.” diye konuştu.

Adile Naşit Unutlumadı

Unutulmaz tiyatro ve sinema sanatçısı merhum Adile Naşit de programda sık sık hatırlandı. Adile Naşit için;”O benim ev arkadaşım, oda arkadaşım, sahne arkadaşım kısacası her şeyimdi” diyen  Gruda  “Adile abla ile hayatımız hep beraber geçti. Onunla yıllarca aynı evde kaldık, aynı tastan yemek yedik. Türk sinemasında belki de onun kadar tanınıp sevilen bir kadın oyuncu gelmemiştir. Büyükten küçüğe her kesimin sevgilisiydi. Sonrasında onun ölümü beni çok etkiledi. Beraber yaşadığımız evde, her zaman onun hatıraları gözümde canlanırdı, dayanamaz ağlardım. Bu nedenle onunla kaldığımız evimi değiştirmek zorunda kaldım ama Adile abla her zaman kalbimdeydi.” diyerek ona olan sevgisini dile getirdi.

 Söyleşiye katılan seyirciler, ünlü sanatçı hakkında merak ettikleri hakkında sorular sordu. Ayşen Gruda ise gelen soruları cevapladı. Söyleşi sonunda Levent Tülek,  Ayşen Gruda’ya katılımlarından dolayı çiçek verdi. Seyirciler ise günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.