Dormen’den Kahkaha Fırtınası

Kültür Sanat Yayın: 24 Aralık 2010 - Cuma - Güncelleme: 24.12.2010 03:08:59
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Başrollerinde Haldun Dormen, Füsun Önal ve Fahri Öztezcan gibi ünlü oyuncuların yer aldığı Tiyatro Kedi ekibinin sahneye koyduğu “Pazar Günkü Cinayet” adlı oyun, Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Katılımın yoğun olduğu oyunda kahkaha sesleri hiç kesilmedi.Türk tiyatrosunun duayenlerinden Haldun Dormen’in başrol oynadığı ‘Pazar Günkü Cinayet’ isimli 2 perdelik oyuna, Küçükçekmeceli tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi.  “Pazar Günkü Cinayet” adlı oyunun konusu özetle şöyle: 30 yıllık karısının izni olmadan radyonun sesini bile açamayan kılıbık bir adam (Haldun Dormen); öldürülen bir telekızın cinayetinin zanlısı olarak aranır. Bir bakanın da isminin karıştığı cinayete medyanın ve halkın ilgisi büyüktür. Yıllar sonra nihayet kocası bir erkeğe dönüşen Bayan Ilse Zahn cinayet zanlısı dahi olsa kocasını kahraman gibi görüp hayran bir aşığa dönüşür.

Kahkahalar Dinmedi

Wolfgang Ebert'in eserinden Hale Kuntay tarafından çevirisi yapılan “Pazar Günkü Cinayet” adlı oyunu, Hakan Altıner yönetti. Kostüm tasarımını Sadık Kızılağaç’ın, dekorunu Tuba Unat’ın , yapımcılığını ise  İpek Kadılar Altıner'in üstlendiği oyunda,  Haldun Dormen, Füsun Önal, Fahri Öztezcan, Eda Gülten, Sertan Erkaçan, ve Hilmi Özçelik rol aldı.

Dekoru ve müzikleriyle seyirciler tarafından oldukça beğenilen oyunda kahkaha ve alkış sesleri birbirine karıştı. Bir de oyuna usta oyuncu Haldun Dormen’in muhteşem performansı eklenince kahkaha sesleri doruğa ulaştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.