Kimya Mühendisinden İlk Resim Sergisi

Kültür Sanat Yayın: 11 Ocak 2011 - Salı - Güncelleme: 11.01.2011 04:09:27
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kimya mühendisi ressam Refiye Alageyik Yılmaz’ın, ilk kişisel etkinliği olan ‘Gün İzi’ adlı resim sergisi Küçükçekmece’de görücüye çıktı. Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaptı.

“Ben her şeyi üç boyutlu gördüm ve gördüğümü de hiç unutmadığımı fark ettim.” diyen kimya mühendisi ressam Refiye Alageyik Yılmaz ilk kişisel sergisini Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtı. Sanatçının hayatından etkileri ve çeşitli doğa yansımalarını konu edinen ‘Gün İzi’ adlı karma serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay yaptı. Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve gravür sanatçısı Fatih Mika’nın da katıldığı serginin açılışında çok sayıda sanatsever bir araya geldi. Açılıştan önce kısa bir konuşma yapan ressam Refiye Alageyik Yılmaz, doğduğu ve büyüdüğü mekanların onda yarattığı duyguları ve doğadan aldığı esinlenmeyi resimlerine yansıttığını belirtti. Yılmaz konuşmasında Küçükçekmece’de kültür ve sanata verilen önemi takdir ettiğini de ifade etti. “Sadece sergi değil, söyleşiler, tiyatrolar, konserler hepsi burada. İnsana yatırım en güzel yatırımdır. Bu bakımdan Küçükçekmece Belediyesi’ni gerçekten tebrik ediyorum.” diyen ressam diğer belediyelerin Küçükçekmece’yi örnek almaları gerektiğini ifade etti. .

MODERN KENTLİYİ İNŞA EDİYORUZKüçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay sergide yaptığı  konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği değerin çağdaş kentlerin oluşturulmasındaki önemine dikkat çekti. Ulu Önderin "Herkes milletvekili olabilir, bakan olabilir, hatta Cumhurbaşkanı olabilir ama sanatçı olamaz” sözünü hatırlatan Başkan Aziz Yeniay, “Sanat bir kabiliyettir. Ama bunun geliştirilmesi ve ortaya çıkarılması son derece önemlidir. Bizim yerel yönetimler olarak görevimiz modern ve çağdaş kentlerle birlikte kentliyi de inşa etmektir. Bunun da olmazsa olmaz koşulu kültür ve sanatın merkezinde sosyal yaşamla birlikte yer almaktır. Bizler bu noktada büyük bir gayret sarfediyoruz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelasını birlikte kesen Başkan Aziz Yeniay, Levent Uslu, ressam Refiye Alageyik Yılmaz ve Fatih Mika sergiyi ziyaretçilerle beraber sergiyi gezdiler. Küçükçekmeceliler tarafından ilgiyle karşılanan ‘Gün İzi’ sergisi 6 Şubat tarihine kadar görülebilecek.

REFİYE ALAGEYİK YILMAZ KİMDİR?

Malatya doğumlu olan Refiye Alageyik Yılmaz, ilköğrenimini Malatya’da bitirip, orta öğrenimini İstanbul Küçükçekmece Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği’nden mezun olan sanatçının resim sanatına ilgisi ilköğretim döneminden itibaren başladı. Temel resim eğitimini Emine Yedikuvvet Atölyesi’nde aldı. Desen ağırlıklı figüratif resimlerde yoğunlaşarak yönünü bu doğrultuda belirledi. Halen Mehmet Karaman Atölyesi’nde resim çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca kendi resim atölyesinde de çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.