Goki’nin Sergisi Küçükçekmece’de Açıldı

Kültür Sanat Yayın: 23 Ocak 2011 - Pazar - Güncelleme: 23.01.2011 01:53:06
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

Türkmen asıllı 30 yıllık hat sanatçısı Azim Bedri Goki’nin “Aşk İçinde Meşk” isimli sergisi, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Goki’nin son dönem çalışmalarının yer aldığı serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya yaptı.

 

 

“Ben böyle bir ilgiyi Türkiye’nin hiçbir yerinde görmedim” diyen İran Asıllı Sanatçı Azim Bedri Goki, tuval ve kağıt üzerine çeşitli boya ve diğer malzemelerle yaptığı ve hat sanatını icra ettiği çalışmalarını Sefaköy Kültür Ve Sanat Merkezi’nde sergiliyor. Serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya ile birlikte yapan sanatçı, karşılaştığı yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. “Aşk içinde meşk” isimli sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Yoğun İlgiye Şaşırdı

Sanatçı Azim Bedri Goki, çalışmalarını özgün ve çağdaş düşüncelerle yaptığını, hat sanatını resimsel figürlerle yansıttığını ve eserlerinde yağlı ve guaş boya kullandığını dile getirdi. Sanatçı, eserlerini serbest düzen içerisinde oluşturduğunu bazen de geometrik form biçimselliğinde figürlere ağırlık verdiğini belirtti. 43 eserinin sergilendiği Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nin benzerine yurtdışında bile rastlamadığını dile getiren Sanatçı Azim Bedri Goki, sergisine gösterilen yoğun ilgi karşısındaki düşüncelerini “Ben böyle bir ilgiyi Türkiye’nin hiçbir yerinde görmedim” diyerek, ifade etti. Sanatçı Bedri Goki, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a ve tüm çalışanlara desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Hat Ruha Hitap Ediyor

Açılış öncesi konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya, hat sanatının önemine değinerek; “Hat sanatı, insanların duygularını dışa vuruyor. Bu sanatı seyrettiğimizde aşkı ve meşki içimizde hissediyoruz. Azim Bedri Bey’in eserleri görülmeye değer. Sanatseverleri Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’ne bekliyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Ramazan Çetinkaya’ya, sanatçı Azim Bedri Goki ile birlikte sergiyi gezdi. Açılışa yoğun ilgi gösteren Küçükçekmeceliler de sanatçının çalışmalarını çok başarılı bulduklarını dile getirdi.

Sergi, 20 Şubat’a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

AZİM BEDRİ GOKİ KİMDİR ?

İran Gümbet Kavus şehrinde dünyaya gelen Türkmen asıllı sanatçı, 30 yıllık sanat hayatında hat sanatının her bıranşında eserler üretti. Nas, Talik, Kırık Talik gibi… Amerika, Belçika Rusya Macaristan, Sri Lanka ve daha pek çok ülkede açtığı sergilerle adını duyuran Azim Bedri Goki, hat sanatının önde gelen üstatlarından Keyhosro Khurush, üstad Ekber Saatçi’den; minyatür sanatı ise Üstad Mohammed Bakir Agamiri ve Üstad Erdeshir Mücerret Takestani’nin öğrencisi oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.