Suretten Surete Küçükçekmece’de Görücüye Çıktı

Kültür Sanat Yayın: 23 Ocak 2011 - Pazar - Güncelleme: 23.01.2011 02:00:01
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO ve Küçükçekmece Belediyesi ortak projesi, ‘Suretten Surete’ adlı sergi Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde görücüye çıktı. Kuratörlüğünü Erkan Doğanay’ın yaptığı serginin açılışını, koleksiyonerler ve sanatçılarla birlikte Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay gerçekleştirdi. 78 sanatçının portre çalışmalarını barındıran serginin açılışına sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

 Küçükçekmece Belediyesi çok sayıda önemli ressamı bir araya getiren önemli bir çalışmayı daha sanatseverlere sundu. "Osman Hamdi Bey'den Günümüze Portre Örnekleri" konulu ‘Suretten Surete’ Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Küçükçekmeceli sanatseverlerden yoğun ilgi gören serginin açılışını koleksiyonerler ve sanatçılarla birlikte Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay gerçekleştirdi.

 

BU SERGİ UFUKLARI GENİŞLETECEK

Son derece özel bir sergiye ev sahipliği yaptıklarını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a teşekkür etti.  Ahmet Hamdi Bey’in ölümünün 100. yılı olması münasebeti ile düzenlenen serginin çok anlamlı olduğunu ifade eden Başkan Aziz Yeniay, “78 eserimizle ilgili 13 yazarımızın makaleler ile birlikte  ölümsüz bir eser ortaya çıktı. Kısa bir zaman sonra sahaflarda bulunabilecek bu katalog, gerek kalitesi gerekse sanatsal boyutuyla arşivlerde yer alabilecek.” diye konuştu. Başkan Yeniay konuşmasında, önemli bir sanatsal birikimi içinde barındıran sergi sayesinde, Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde eğitim gören 30 bin öğrenciye yeni ufuklar açacağının da altını çizdi.

TUVALE YANSIYAN DUYGULAR

Sergi açılışında söz alan Kuratör Erkan Doğanay, sergiyi çok sayıda sanat tarihçisinin görüşlerini aldıklarını ve bu doğrultuda ortaya güzel bir çalışmanın çıktığını belirtti. Sergiye eser veren koleksiyonerlerden Ahmet Merey ise, “Küçükçekmece’deki bu sergi diğerlerinden çok farklı olarak portrelere ev sahipliği yapıyor. Portrelerde mühim olan çizilen kişinin benzemesi değildir, önemli olan sanatçının tuvale yansıyan duygularıdır. Bu yüzden sergiyi resim sanatı ile ilgisi olmayanlarda gezmeli, bilgilenmeli, eminim portrelere baktıklarında anlaşılabilirliğinden zevk alacaklardır.” diyerek herkesi sergiyi görmeye davet etti.

ÖNEMLİ BİR ESER

Açılış konuşmalarının ardından sergiyi gezen konuklar, 4 farklı dönemde işlenen portreleri beğeniyle inceledi. Sergiyi gezen konuklara, Küçükçekmece Belediyesi tarafından özel olarak hazırlatılan ‘Suretten Surete’ sergi kataloğu da takdim edildi. Her bir eseri üzerine sanat tarihçi ve sanat yazarları birer yazısına yer verilen katalogda, Fırat Arapoğlu, Hüseyin Avni Baloğlu, Oğuz Erten, Sanem Eyigün, Elif Dastarlı, Hülya Küpçüoğlu, Burcu Pelvanoğlu, Selen Sarıoğlu, Pınar Turanlı, Ferhat Uludere, Özgen Yıldırım, Ruşen Eşref Yılmaz ve Seda Yörüker'in seçmiş oldukları eserler üzerine değerlendirmeleri bulunuyor.

78 SANATÇI BİR ARAYA GELDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO ve Küçükçekmece Belediyesi’nin ortak projesi olarak hayata geçen sergide Osman Hamdi Bey’den Bedri Rahmi Eyüboğlu’na, Nuri İyem’den Sabri Berkel’e, Doğan Paksoy’dan Füruzan’a, İrfan Önürmen’den Hakan Gürsoytrak’a hemen her dönem ve stilden portre bir arada sunuluyor. Kuratör Erkan Doğanay tarafından, 17 koleksiyon ve 30 sanatçının arşivinden derlenen sergide 78 sanatçının portre çalışmaları yer alıyor.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.