Rolü İçin Saçlarını Kazıttı

Kültür Sanat Yayın: 10 Şubat 2011 - Perşembe - Güncelleme: 10.02.2011 23:27:17
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Rolü için saçlarını kazıtıp iki ayda beş kilo veren oyuncu Devrim Saltoğlu, başrolünü üstlendiği ‘Deli’ adlı tiyatro oyunuyla Küçükçekmecelilerin karşısına çıktı. Asmalı Konak ve Sıla dizilerinin başarılı oyuncusu Saltoğlu, tek kişilik oyununda gösterdiği başarılı performansıyla beğeni topladı.

Tiyatro Furi’nin ses getiren oyunu ‘Deli’ Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Saltoğlu’nun “Bir Delinin Güncesi”ni baştan yazdım” dediği oyun Küçükçekmeceliler tarafından beğeniyle karşılandı. Oyunda delirmek üzere olan bir dekor asistanını canlandıran Devrim Saltoğlu, performansıyla oyunculuktaki başarısını gösterdi.

1850’DEN GÜNÜMÜZE UYARLAMA

Gogol’un “Bir Delinin Güncesi” adlı kitabından günümüze uyarlanan oyunda Saltoğlu, eserin orijinal karakteri 1850 yıllarındaki 9. dereceden memurun yerine, ödenekli bir tiyatroda çalışan sözleşmeli dekor asistanını canlandırdı. Saltoğlu, 2 perdelik sürükleyici oyunun sonunda kendi uyarladığı deliye adeta dönüşerek seyircileri duygulandırdı. 

BİR DELİNİN GÜNCESİ

Seyircilerden büyük beğeni toplayan oyunun senaryosu ise şöyle:

Deli, günümüz insanının yaşadığı en büyük problemi irdeler; iletişimsizlik ve bunun kaçınılmaz getirisi yalnızlık. Oyunumuzun kahramanı ödenekli bir tiyatroda dekor asistanı olarak çalışan, sıradan bir kimse gibi gözükür önce gözümüze. Oyun ilerledikçe aslında bu sıradan görünüşlü kimsenin pek de sıradan sayılamayacak hayalleri olduğunu görürüz. Çevresi ve hatta kendi ile yaşadığı iletişime geçememe hali onu gitgide kemirmektedir. Hayatta olmak istediği yer olduğunun çok ötesindedir. Ulaşmak istediği standarda asla ulaşamayacaktır, sevdiği kadına da… Bunun farkına varması uzun sürmeyecektir fakat durumu kabullenemeyişi giderek akli dengesini kaybetmesine neden olur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.