Çocuklar Renkler Ülkesinde

Kültür Sanat Yayın: 17 Şubat 2011 - Perşembe - Güncelleme: 17.02.2011 02:56:07
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tiyatro Bizden’in eğlenceli oyunu ‘Renkler Ülkesi’nin Hikayesi’, Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Oyunu seyretmeye gelen yüzlerce Küçükçekmeceli çocuk tiyatronun Renkler Ülkesi’ni keşfetti.

Her ay birbirinden eğlenceli ve eğitici çocuk oyunlarının sahnelendiği Küçükçekmece’de, çocukların hayal dünyası genişlerken zararlı alışkanlıklardan da uzak durması sağlanıyor. Küçükçekmece Belediyesi’nin çocuklara sunduğu son oyun ise Tiyatro Bizden’in tek perdelik oyunu Renkler Ülkesi’nin Hikayesi’ oldu.

Küçük Işıl’ın Renkler Ülkesi’ndeki maceralarının anlatıldığı oyun, çok sayıda çocuk seyretti. İlknur Kandemir’in yazıp yönettiği oyunda Begüm Hergüvenç,  Burçak Yüksektepe, Esat Bağış, İbrahim Yakut ve Mehmet Bezgin rol aldı. Oyuncuların esprileriyle gülmekten kırılan çocuklar tam anlamıyla eğlenceye doydu.

HİKAYENİN EĞLENCELİ HALE GELİŞİ

Ödevi için hikâye okuması gereken Işıl çok sıkılır ve ailesinden yardım ister. Ablası ona bir kalem verir ve arkadaşları gelmeden ödevini bitirmesini ister. Hikâyeyi okumaya başlayan Işıl, kalemini yatağının altına düşürür ve kalemini ararken kendisini Renkler Ülkesi’nde bulur. Burada tanıştığı Kırmızı kalem, Kurşunkalem, Silgi ve  Suluboya’dan okuduğu hikâyeyi anlatmalarını ister. Hikâyeyi anlatmanın Işıl’a faydası olmayacağını düşünen  kahramanlarımız hikâye okumayı nasıl eğlenceli hale getirebileceğini göstermek için Işıl’ın okuduğu hikâyeyi canlandırmak isterler. Renkler Ülkesi’ndeki  kahramanlarımız Işıl’ın anlatımıyla hikâyedeki eşek, kedi, köpek ve horozun başına gelenleri oynarken sizin yardımınıza ihtiyaçları olacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.