Sağlıklı Yaşam İçin Kefir

Sağlık Yayın: 24 Şubat 2011 - Perşembe - Güncelleme: 24.02.2011 03:06:52
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Süt ve süt ürünleri sektöründe 30 yıllık tecrübeye sahip Eker, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için herkesi kefir içmeye çağırıyor. Orta Asya ve Kafkasya’dan gelen bu doğal, probiyotik ürün, 2000 yıldır insanlar tarafından sağlık iksiri olarak görülüyor.

 

Sütün kefir taneleriyle mayalandırılması sonucu elde edilen ve tamamen doğal bir içerikle hazırlanan kefirde doğal yoğurt bakterilerinin yanı sıra probiyotik bakteriler bulunuyor. Probiyotik bakteriler, hastalık yapıcı “ bakteri ve virüslere” karşı koruma sağlayarak hem vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların gelişmesini engelleyerek sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.

 

Doğal bir süt içeceği olan kefir; içine meyve ya da meyve suyu katılarak tüketilebileceği gibi yoğurt, peynir, puding ve tatlılarda da kullanılabiliyor. Sağlık açısından 4°C'nin altında saklanması gereken kefiri her yaş grubundan insanlar günün herhangi bir saatinde; yemeklerle birlikte, yemek sonrasında ya da atıştırmalık olarak tüketebiliyor. Ancak kefirin sıcak yemeğe katılarak yenmesi önerilmiyor; çünkü yüksek sıcaklık, probiyotik bakterilerin ölümüne, dolayısıyla bu mayaların sağlayacağı faydaların ortadan kalkmasına sebep olabiliyor.

 

Dengeli beslenme kuralını unutmamak kaydıyla, kefirin istenildiği kadar tüketilebileceğini söyleyen uzmanlar; vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren ve zindelik kazandıran bu doğal içeceğin bir ilaç olarak algılanmaması gerektiğine, sağlıklı yaşam ve tedavi sırasında destek gıda olarak düşünülmesinin daha doğru olacağına vurgu yapıyorlar.

 

Türkiye’nin ilk kefir üreticilerinden Eker Süt Ürünleri’nin Genel Müdürü Ahmet Eker, “Modern üretim tesislerimizde 2005 yılından bu yana kefir üretiyoruz. Geleneksel lezzetlere ve sağlığa önem veren bir firma olarak; her yaş grubuna, özellikle bağışıklık sistemimizin zayıfladığı kış aylarında kefir içmeyi öneriyoruz. Tüm ürünlerimizde olduğu gibi kefiri de Eker kalitesi ve güvencesiyle sunuyoruz” diyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.