Cansever Sultangazi’de Sergi Açtı

Kültür Sanat Yayın: 27 Nisan 2011 - Çarşamba - Güncelleme: 27.04.2011 00:48:21
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sultangazi Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri çadırında Ressam Nazım Cansever tuvale döktüğü resimlerle çevre duyarlılığını arttırmayı amaçlıyor. Cansever resimlerinde çarpık yerleşme, Küresel ısınma ve su havzalarını korunmasına yönelik temayı işliyor.

 

Tüm çizimlerinde çevre duyarlılığı temasını işleyen Ressam Nazım Cansever’e göre dünya üzerindeki canlı yaşamının geleceği insanoğlu tarafından tehlikeye atılıyor.  Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar toplumun her kesimine sorumluluklar düştüğüne dikkat çeken Cansever, toplumların örgütlü bir şekilde sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini savunuyor.

Geleceğini düşünen herkesi çevreyi temiz tutmaya çağıran Cansever,  “Resimlerimle çarpık yerleşme, küresel ısınma gibi konuları işleyerek; öğrencilerimizin çevreye duyarlığını arttırmayı amaçlıyorum. Günümüzün çevre sorunları arasında yer alan konuları insana olan etkileşimleriyle birlikte yansıttığım resimlerimi Sultangazi’de sergilemekten ayrıca onur duyuyorum” dedi.

Nazım Cansever Kimdir?

1954 yılında Gabrova (Makedonya)’da doğdu. Sultanahmet End.Mes.Lisesi Makine Ressamlığı bölümünü bitirdi. T.D.D.Fabrikasında 22 yıl çalıştı. Konstrüktör ünvanı aldıktan sonra üç boyutlu çalışmalara önem verdi. Çalıştığı şirketin bizden haberler bülteninde resim ve karikatürler yayınladı. Auto-Cad çizim ve mühendislik programında yüzey alanı ve çevre hesaplamaları üzerine bilimsel araştırmalar yaptı. Hiçbir atölyeye bağlı kalmadan resim çalışmalarını sürdürdü. Eserlerinde perspektif, ışık, gölge ve detaylara önem vermiştir. Çalışmaları tamamen kendi hayal ürünü olup objeleri ustaca kullandığı renklerle tuvallere yansıtmıştır. Son çalışmaları küresel ısınma -çarpık yerleşim-erozyon-su havzalarını koruma üzerinde yoğunlaşmıştır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.