Küçükçekmeceli Hemşireler Doyasıya Eğlendi

Güncel Olaylar Yayın: 17 Mayıs 2011 - Salı - Güncelleme: 17.05.2011 22:49:55
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Küçükçekmece Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen Hemşirelik Haftası etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Hayat kurtarmada önemli role sahip olan hemşireler, müzikli eğlenceli geceyle çalışma hayatının stresini attılar.

HEMŞİRELİK KUTSAL BİR MESLEKTİR

Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Başhemşiresi Hatun Mendeş, önderliğinde hazırlanan geceye Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Murat Hanözü ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Başhemşire Hatun Mendeş, “Hemşirelik, insan sevgisi, şefkati ve merhametiyle yapılan kutsal bir meslektir. Geçmişte çok değer görmeyen bu meslek, zamanla vazgeçilmez hale gelmiştir. Sağlık ekip işidir. Hemşireler de bu ekibin en önemli parçalarından biridir.” diyerek mesleğin önemine dikkat çekti.

ANNE BABA ŞEFKATİ

Dünyada ve Türkiye’de sağlık hizmetlerinin sağlanması yolunda önemli görev üstlenen hemşireliğin önemine vurgu yapan Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Murat Hanözü, tüm hemşirelerin haftasını kutladı. Geceye ev sahipliği yapan ve katkı sağlayan Başkan Aziz Yeniay’a teşekkür eden Hanözü, 1964’den bu yana Mayıs ayının 12-18 tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası’nın tarihi gelişim süreci hakkında da bilgiler verdi.

Bu haftayı anlamlandıran hemşirelere teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Aziz Yeniay şöyle konuştu:“Zor bir görevi icra ediyorsunuz. Bizim sağlığımız için bıkmadan usanmadan çalışıyorsunuz. Anne-baba değilsiniz. Ama herkese aynı ilgi, aynı sevgi ve hoşgörüyle emek harcıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyor, görevinizde başarılar diliyorum.”

HALAY ÇEKİP DANS ETTİLER

Akşam yemeğinin ardından Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Türk Halk Müziği korosu sahne aldı. Şarkılarla türkülerle eğlenen hemşireler, halay çekip dans etti. Gece boyunca yapılan çekilişte sürpriz hediyeler de sahiplerini buldu. Gitarist Deniz’in şarkılarıyla da eğlenen hemşirelere, gecenin sonunda Küçükçekmece Belediyesi tarafından hazırlanan çam fidanı verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.