Ahmet Özhan: Cumhurbaşkanı Olmayı Çok istiyordum

Güncel Olaylar Yayın: 29 Mayıs 2011 - Pazar - Güncelleme: 29.05.2011 20:59:43
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği’nin kilometre taşlarından biri olan ünlü sanatçı Ahmet Özhan, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde unutulmaz bir konser verdi. Konser öncesinde Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Küçük İstanbul Buluşmaları” adlı söyleşi programında liseli öğrencilerle bir araya gelen Özhan, sanatçı kimliği ve müzik kariyeri ve tasavvufla ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Küçük İstanbul Buluşmaları’ programının konuğu Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği’nin önemli ismi Ahmet Özhan’dı. Moderatör Süreyya Akkaya Ahmet Özhan’ın müzik geçmişi hakkında sunum yaptı. Özhan, Akkaya’nın sunumunu dinlerken duygulu anlar yaşadı. Sunumdan sonra  Özhan, öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

MÜZİĞİ SEÇMESEYDİM, BAŞKA İŞE YARAMAZDIM

Öğrencilerin “Neden Müziği Seçtiniz?”  sorusuna Özhan, “Sanatçı olmadan önce Cumhurbaşkanı olmak istiyordum ama baktım ki bu işin sanatçılık kadar kestirme bir yolu yok. Sanatçı olursam, Cumhurbaşkanı da olurum, Başbakan da olurum. Ama onlar benim kadar güzel şarkı söyleyemeyebilirler diye düşündüm ve müziği seçtim. Müzik sevdiğim ve yetenekli olduğum bir alan. Müziği seçmeseydim zaten başka bir işe yaramazdım. Oyunculuğa gelince yeteri kadar emek vermedim. Emek verdim desem, emek verenlere saygısızlık olur ” diyerek cevapladı.

SANATÇI, SANATÇI OLMAYI HİSSETMELİ

Özhan, sanatçının, sanatçı olmayı hissetmesi gerektiğini dile getirerek, “Bir görünüp bir kaybolan şöhret denemelerine sanatçı diyemeyiz. Sanatçılar dünü tamamen eskimiş olarak görmemeli. Dünü inkar etmek, hafızayı ve yeteneği kaybetmek, birikim ve donanımını inkar etmektir. Her geçen gün bir sonraki güne deneyimini aktarır. İnsan ve sanatçı da bütün bunların farkındalığını hissedendir.”dedi.

KAİNATIN ÖZÜNE SAHİPSİNİZ

Öğrencilere yaşamla ilgili tavsiyelerde bulunan Özhan, “Sizler kainatın özüne sahipsiniz. Öyle bir özsünüz ki, ellerinizin beyninizin gönlünüzün uzanabileceği yeri hayatta hep sonsuzluk olarak tarif edin. Bilgi çağının insanları olarak beş duyu organının hepsi içinde olmayı kendinize yakıştırmayın. Fizikötesini hayatınızda yok saymayın. Kendinizi önemseyin ancak ben merkezli konuşmayın. Sahip olduğunuz tüm beceriler Cenab-ı Hak tarafından sizlere verilmiştir. O yüzden gayret edin, lütfunu Cenab-ı Haktan bekleyin. Kulluğun en kestirme tarife budur. ”diye konuştu.

TASAVVUF, İNSANIN ADAM OLMASIDIR

Tasavvufla ilgilenen ve Tasavvuf Müziği alanında başarılı çalışmalara imza atan Özhan, tasavvufu “İnsan tasavvufun işaret ettiği yerde olmalıdır. Tasavvuf, toplumun üretme ve iyileşme adına her türlü özelliğe sahip olmasıdır. Tasavvufla ilgilenmek demek, insanın natürüne, yaratıldığı ilk haline dönmesi demektir. İnsan olması adam olması demektir.” diyerek, tanımladı. Ünlü sanatçı en büyük hayalinin ise ihtiyaç sahibi bir insanın tüm ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu dile getirdi.

İKİNCİ KONSER SÖZÜ

Özhan, söyleşi sonrası Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde verdiği konserde “Fikrimin İnce Gülü, Bir Bahar Akşamı Rastladım Size, Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam, Hatırla Sevgili, Eski Dostlar, Nazende Sevgili, Nasıl Geçti Habersiz, Duydum ki Unutmuşsun”  gibi Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği’nin en güzel şarkılarını Küçükçekmeceliler için söyledi. Konsere yoğun ilgi gösteren katılımcılar ünlü sanatçıyı adeta alkış yağmuruna tuttu. İki saat sahnede kalan Özhan, konser sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür ederek, katılımcılara da ikinci bir konser sözü verdi. Başkan Yeniay ise ünlü sanatçıya teşekkür ederek, çiçek verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.