Mutluluğa Boğazda Adım Attılar

Yaşam Yayın: 31 Mayıs 2011 - Salı - Güncelleme: 31.05.2011 20:54:24
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

İstanbul Boğazı, dünya evine giren ortopedik engelli Ali Kaplan ve Rabia Aydın’ın mutluluğuna ortak oldu. Down Engelsiz Cafe tarafından hazırlanan bir sürprizle genç çift, Boğaz’da bir teknede dünya evine girerken, nikahı ise Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından kıyıldı.

Sanki korkusuz bir rüyanın içinde. Üzerinde damatlığı, bundan sonra kendisine hayat arkadaşlığı yapacak Rabia ise yanında. Rabia’nın üzerinde beyaz gelinliği var ve önlerinde Boğaz  tüm güzelliğini cömertçe sergiliyor.

Hemen önünde bir tekne… Teknenin içerisinde dostları, akrabaları sabırsız bir bekleyiş içerisinde.

Ali Kaplan 15 yaşında geçirdiği kas hastalığı nedeniyle yürüme engelli. Yedi kardeşinden dört kardeşi daha engelli. Ama bugün, hayatındaki tüm olumsuzlukları kafasından silip atmak istiyor.

Rabia Aydın ile görücü usulüyle tanışmışlar. Gaziantep’te geçen yıl Temmuz ayında nişan yapmışlar ancak maddi imkansızlıklar, bir kez daha karşısına çıkmış. Engeli nedeniyle başvurduğu tüm işyerlerinden hep olumsuz cevap almış. 

Ama yılmamış. Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin kapısını çalmış.

“Ben evleneceğim, bana yardımcı olabilir misiniz?” sözü üzerine başta Sultangazi Belediye Başkanının eşi İlknur Altunay olmak üzere herkes harekete geçmiş.

Bazı hayırseverlerin de desteği ile Ali Kaplan, Rabia ile dünya evine girdi. Bu çift için Down Engelsiz Cafe’de  tatlı bir sürpriz hazırlandı. Kına gecesi Down Engelsiz Cafe’de yapılırken, düğünleri ise Dünyanın incisi Boğaz’da bir tekne de gerçekleştirildi.

Yalnız Ali ve Rabia değil, bu çiftin ailesi de ilk kez Boğazın serin sularını tekneyle gezme imkanı buldu.

Sürpriz bununla da bitmedi. Mutlu çiftin nikahını Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından kıyıldı. Nikah şahitliklerini ise Başkan Altunay’ın eşi İlknur Altunay, Meclis üyesi Ayten Zontul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Yavuz Padem yaptı.

Nikahtan sonra ilk kullandığı cümle: “İstanbul hala sevimli mi sevimli ve hala bir tomurcuk tadında..”

“Bundan sonra artık bir hayat arkadaşım var ve onun yanında İstanbul’un her tarafını gezeceğim” cümlesi ise boğazında düğümleniyor:

“Bazen kendi kendime, ‘Herkes senede bir iki gün de tekerlikli sandalyede otursa, görme ve işitme duygularından mahrum kalsa ne olur?’ diye sorarım. O zaman insanlar, sahip oldukları şeylere daha çok değer verirlerdi herhalde. Yürümenin ne olduğunu, duymanın ve görmenin ne kadar büyük bir nimet olduğunu daha iyi anlarlardı.

Bazen tanıdıklarıma, ‘Nereleri geziyorsunuz?’ diye soruyorum. Geçenlerde  uzun bir gezintiden dönen arkadaşıma neler gördüğünü sormuştum. Bana verdiği cevap şu oldu, ‘Gezilecek bir yer yoktu’. bir saat dolaşmak ve bu süre içinde kayda değer bir şey görememek acaba mümkün olabilir mi? Ben engelli olmama rağmen çok yer geziyorum. Baharda kış uykusundan uyandığının ilk işareti olan bir papatya bulmak için bıkmadan usanmadan geziyorum.

Bazen sendeleyen ayaklarım yolları çekmiyor, yoruluyorum. Şimdi ise yanımda hayat arkadaşım Rabia var. Galiba bundan sonra asla yorulmayacağım.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.